2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Engelliler süsleme taşçılığı öğrenecek

ENGELLİLER SÜSLEME TAŞÇILIĞI ÖĞRENECEK

Denizli İl Özel İdaresi, Türkiye İş Kurumu Denizli İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Denizli'deki engellilere süsleme taşçılığı eğitim programı düzenlenecek.

Engellilerin istihdama katılmalarını sağlayacak protokolü ile ilgili imza törenine Denizli Vali Vekili Mehmet Çapraz, İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu, İş-Kur İl Müdürü Mevlüt Akman, Milli Eğitim Müdür Vekili Adem Kılınç ve Sakatlar Derneği Denizli Şube Başkanı Osman Çiyancı katıldı. Törende konuşan Vali Vekili Mehmet Çapraz, protokolle engellilerin üretime katılmaları yönünde önemli bir adım atıldığını söylerken, İl Özel İdare Sekreteri Adem Oklu engellilerle ilgili projenin önlerinde geldiğinde hiç düşünmeden destek verdiklerini kaydetti.

Proje ile ilgili bilgi veren İş Kur İl Müdürü Mevlüt Akman ise Denizli İl Özel İdaresi, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü engellilerin istihdamına yönelik önemli bir proje için işbirliği yaptığını belirterek, "Bu kurumlar arasında yapılan protokolle Özürlülere Yönelik Süsleme Taşçılığı Eğitim Programı düzenlenecek. Kursa katılacak 20 engelli, müracaatları değerlendirecek kurul tarafından 7 Ekim 2010 Perşembe Günü yapılacak seçmelerle belirlenecek. 11 Ekim'de başlayacak eğitim programı 24 Mart tarihine kadar sürecek. 114 günlük eğitim programı boyunca kursiyerlere günlük 15 TL ödenecek ve günlük 7 saat kurs verilecek. Projenin amacı, Denizli'nin önemli sektörlerinden olan traverten sektörüne çeşitlik kazandırmak ve bu alanda engellilere de yer açmak" dedi.

Engellilerin istihdamı için hazırlanan projeye 52 bin TL bütçe ayrıldığı belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 17:21:00
Güncelleme :1 Ekim 2010 Cuma 18:02:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?