3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Engellilerin askerlik gururu

Engelliler Haftası kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerliğini yapmayan engelli vatandaşların bir günlük askerlik yapmasına olanak sağlayan çalışma çerçevesinde Denizli'de 48 engelli bugün bir günlük asker oldu.

Denizli 11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda sabah saatlerinde birliğe alınan 48 engelli önce askeri kıyafetlerini giydi. Daha sonra törenin yapılacağı alana alınan 48 engelli ve yakınlarının mutluluğu görülmeye değerdi. Engelli askerler bir günlük bile olsa askerlik görevlerini yerine getirmenin sevincini yaşarken, aileleri de büyük gurur yaşadı.

Tören alanında önce kısa bir yemin töreni provasından geçen engelliler daha sonra ellerini silahların üzerine koyarak vatanın bölünmez bütünlüğü için canlarını bile vermeye hazır olduklarını söyleyip yemin etti.

11. Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Hilmi İyilikçi'nin askeri birlikleri ve vatandaşaları selamlamasının ardından, 48 engelli asker yemin etti. Çocuklarının asker olmasının gururunu yaşayan aileler bu mutlu günü ölümsüzleştirmek için fotoğraf makinası ve kameralarıyla çekim yaptı. Yemin töreninin ardından engelli askerler adına bir konuşma yapan Bilal Demir isimli engelli asker, kendilerine bu imkanı sağlayan Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teşekkür etti.

Kurmay Başkanı Kurmay Albay Hilmi İyilikçi de konuşmasında, "Siz Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir ferdi olarak Atatürk'ün çizdiği yolda ilerleyeceksiniz" dedi. Yapılan konuşmaların ardından engelli askerler sevinçlerini aileleriyle paylaştı. Sadık Er isimli engelli bir askerin ailesi tarafından eline kına yakılarak getirilmesi dikkat çekti. Elinde kınasıyla asker olan engelli gencin annesi, büyük bir mutluluk ve gurur duyduklarını belirterek, "Bu çocuklar vatana kurban olsunlar diye kına yaktık" dedi.

Engelli askerlere daha sonra araç ve silahlar tanıtıldı.

iha
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2009 Perşembe 17:37:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?