2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Engellilerin tekerlekli sandalye sevinci

Denizli Belediyesi, 11 ihtiyaç sahibi engelliye, 2'si akülü olmak üzere 10 tekerlekli sandalye ve 1 beyaz baston hediye etti. 

Evlerinden alınarak Denizli Belediyesi'ne getirilen engelli vatandaşlar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ile görüştü. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, engellilere akülü tekerlekli sandalyelerini teslim etti. 

Yaklaşık 40 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu tekerlekli sandalyeyle yaşamak zorunda kalan Fatma Nalcı (61), yeni tekerlekli sandalyesine kavuşunca gözyaşlarını tutamadı. 

Denizli Belediye Başkanı Zeybekci, kentteki tüm engellilerin ihtiyaçlarını gidermek üzere belediyenin üzerine düşeni yerine getirmeye çalıştığını belirterek, "Bugüne kadar yüzlerce tekerlekli sandalye, onlarca akülü araba vatandaşlara dağıttık. 

İhtiyaçları olduğu sürece biz bunları vermeye devam edeceğiz. Ama dileğimiz ve temennimiz şu ki, özürlülerimizi özürlü olmadan koruyabilecek önlemlerin alınmasıdır. Ayrıca özürlülerimize araba verdimiz zaman da, onların arabalarını kullanabileceği kaldırımları, ev girişlerini ve kamu alanları girişlerinin de hazırlanması gerektiğe inanıyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 16:58:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?