3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Erdal başka bedenlerde yaşayacak

Denizli'de, bir kavgada yaralanan ve 10 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşam savaşını kaybeden 17 yaşındaki Erdal Kaya'nın organları başkalarına hayat verecek.

Olay, 10 gün önce İlbade Mahallesi'nde meydana geldi. 17 yaşındaki Erdal Kaya, İ.D. (18) ve İ.B. (18) ile kavga etti. Kavgada gencin boğazı kırık şişe parçalarıyla kesildi. Ağır yaralı olarak Denizli Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Kaya, yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken hayatını kaybetti. Gencin beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından hastane yetkilileri Erdal Kaya'nın ailesini organlarını bağışlaması konusunda ikna etti. İzmir'den gelen iki ayrı ekip gencin kalp, karaciğer, böbreklerini ve iliak damarını alarak Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürdü. Kaya'nın kalbinin Ege Üniversitesi'nde bir hastaya nakledileceği öğrenilirken, bir böbreği Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne diğeri Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne, karaciğeri ve iki iliak damarı ise Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne götürüldü.

Öte yandan cinayetin şüphelileri olarak gözaltına alınan iki kişi de çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2010 Çarşamba 11:38:04
Güncelleme :27 Ocak 2010 Çarşamba 17:23:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?