5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Erdoğan'a laik Türkiye'li protesto

Denizli'de cumhuriyetin 83. yıldönümü törenlerinden önce kapalı pazar yeri açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'Cumhur sizsiniz. Cumhuriyet sizin, hepimizin. Dolayısıyla inşallah aydınlık yarınların Türkiye'sini, bu değerlerimizi güçlendirerek, kuvvetlendireceğiz' diye konuştu. Denizli'de Erdoğan,  "Laik Türkiye" sloganlarıyla protesto edildi.

Başbakan Erdoğan, beraberindeki Devlet Bakanı Ali Babacan, Denizli Valisi Hasan Canbolat ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile Sevindik kapalı pazar yeri açılış törenine katıldı. Burada konuşan Başbakan Erdoğan, Denizli'ye yeni atanan Vali Canbolat'ı halka tanıttı.

Pazar yerinin, Denizli halkının çektiği çilelere son veren yatırımlardan biri olduğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, mühendisinden işçisine, emeği geçen tüm kişilere teşekkür etti. Denizli'de bugün birçok park açılışı yapacaklarını, bu açılışlarla Denizli'nin her gelişinde daha da zenginleştiğini ifade eden Erdoğan, bugün ayrıca Cumhuriyet'in 83. kuruluş yıl dönümüyle ilgili bir töreni de yapacaklarını belirtti. Erdoğan, ''Cumhur sizsiniz. Cumhuriyet sizin, hepimizin. Dolayısıyla inşallah aydınlık yarınların Türkiye'sini, bu değerlerimizi güçlendirerek, kuvvetlendireceğiz'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından pazar yerinin açılış kurdelesini kesti. 

İLK DOĞALGAZI YAKTI

Kahvaltı ardından Başbakan Erdoğan, beraberindekilerle, Denizli'de ilk dogalgazın verildiği Siteler Mahallesi Yunus Caddesi 6 bin 218'inci Sokak 9 numaradaki Ümit-Mithat Makal çiftine ait eve geldi. Makal, çiftiyle bir süre süre sohbet eden Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı Babacan ile mutfağa geçerek, çakmakla doğalgazlı ocağı yakmaya çalıştı. İlk etapta ocaktan gaz gelmeyince sıkıntı yaşandı. Ancak, Denizli'nin doğalgaz dağıtımını üstlenen Kentgaz yetkililerinin devreye girerek, sorunu gidermesiyle ocak yandı.

Ümit ve Mithat Makal çiftine “Hayırlı olsun” dileğinde bulunan Başbakan Erdoğan, “Doğalgaz çok ilginç bir yakıt. Sadece bir düğmeye basacaksınız tüm ev ısınacak. Artık kömür taşıma derdinden kurtulacaksınız” dedi.

Başbakan Erdoğan, Makal çiftinin evinden ayrılırken, toplananlara hitaben yaptığı konuşmada, aileleri doğalgaz kullanmaya davet ederek, Denizli'de 50 bin konuta gaz verilebilecek teknik altyapı oluştuğunu söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti:

“Bugün ilk doğalgaz verme işlemini gerçekleştirmiş olduk. Denizli şu an 50 bin aileye doğalgaz verilebilecek noktada. Gecikmeyin, bir an önce müracaatınızı yapın. Doğalgazın rahatlığından tüm aileler istifade etsin istiyorum. ‘Modern yaşamın en güzel uygulamalarından biri olan doğalgazın bu rahatlığını hep birlikte yaşayalım' diyorum. Bu tavsiyeyi başbakanınız olarak, içinizden biri olarak duyurmak istiyorum.”

Erdoğan, ayrılırken, çocuklara oyuncakta dağıttı.


ÇELENK KOYMA TÖRENİNDE PROTESTO 

Başbakan Erdoğan daha sonra Denizli Valiliği önünde düzenlenen Cumhuriyetin 83. kuruluş yıl dönümü çelenk koyma törenine katıldı.

Valilik önündeki Atatürk Anıtına çelenk bırakan Erdoğan'ın alana gelişi sırasında, Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi pankartının ardında yer alan ve aralarında öğrencilerin de bulunduğu bir grup, Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açarak, ''Türkiye laiktir, laik kalacak'' sloganı attı. Bunun üzerine başbakanlık otobüsünden ‘Memleketim' şarsı çalınarak, grubun sloganları bastırıldı.


Üzerinde Atatürk'ün resminin bulunduğu ve ''Cumhuriyetimiz için'' yazılı tişörtler giyen grup, polis kordonuna alınarak, alandan uzaklaştırıldı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Denizli Şubesi Başkanı Gülizar İçer Karaca, Cumhuriyet'in 83. yıl dönümü kutlamaları nedeniyle düzenledikleri ''Cumhuriyet Koşusu''nun ardından çelenk koymak amacıyla Valilik önüne geldiklerini söyledi. Amaçlarının kimseyi protesto etmek olmadığını, sadece Cumhuriyetin kuruluşunu kutladıklarını kaydeden Karaca, Başbakan Erdoğan'ın geleceğinden haberleri olmadığını da ileri sürdü.

Erdoğan, çelenk koyma töreninin ardından Denizli Valiliğine geçerek kısa bir süre burada kaldı.

Ajanslar
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2006 Cumartesi 14:30:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?