2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Eroğlu, başkanının talebini reddetti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, kendisinden orman işletme müdürlüğü isteyen belediye başkanının talebini, "Ben ayak üstü söz vermem. İnceleme yapmam gerekir" diyerek kabul etmedi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli ilçelerde AK Parti tarafından düzenlenen programlara katıldı. İlk olarak Kale ilçesine geçen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Kale'nin AK Parti'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Abdullah Karaayvaz'la ilginç bir diyalog yaşadı.

Konuşmasında hükümetin icraatlarını anlatan ve yaptığı hizmetlerden dolayı belediye başkanına teşekkür eden Veysel Eroğlu, ilçenin fidan ihtiyacının hepsinin karşılanacağı sözünü verdi. Konuşmasının son bölümünde arka bölümde
bekleyen bir vatandaş, bir kaç defa 'Bakanım' diyerek talebini iletmek istedi. Bu sırada oturduğu yerden kalkarak bakanın konuştuğu kürsüye kadar gelen Kale Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, orman işletme müdürlüğünün ilçeye verilmesini istedi. Belediye başkanının elini havaya kaldırarak konuşmasını bir süre devam ettiren Bakan Eroğlu'ya yaklaşan Başkan Abdullah Karaayvaz, bakanın elindeki mikrofonu alarak, "Sayın Bakanım, şartlar oluşursa müdürlüğü ilçemize verme sözünü verir misiniz?" diye sordu.

İnceleme yapmadan hiçbir söz veremeyeceğini belirten Bakan Eroğlu, "Biz sözünün eri bir hükümetiz. Söz verdik mi yaparız. Ama incelemeden ayak üstü hiçbir söz vermem. İlçenin biyolojik atık tesisini inceledim ve destek sözü verdim. Ama incelemediğim bir konu üzerinde söz vermem" diyerek bu talebi kabul etmedi.

Bakan Eroğlu daha sonra Tavas ilçesine gitti. İlçede büyük bir ilgi ile karşılanan Bakan Eroğlu, konuşma yerinin kamyon kasası olarak belirlenmesi üzerine, koyulan sandalyeden kamyon kasasına çıktı ve burada halka hitap etti. Bakan Eroğlu, daha sonra Serinhisar ilçesine geçti ve burada halka hitap ettikten sonra Serinhisar Anaokulu'nun açılışını yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 23:47:09
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 00:34:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?