2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Eroğlu Şahin Tepesi'nde fidan dikti

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu yıl yağışların çok iyi olduğunu belirterek içme ve sulama barajlarında su sıkıntısı olmadığını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, çeşitli açılış ve temaslarda bulunmak, AK Parti tarafından düzenlenen ilçelerdeki mitinglere katılmak üzere bu sabah karayolu ile Muğla'dan Denizli'ye geldi.

Kale, Tavas ve Serinhisar'da vatandaşlarla bir araya gelen, Serinhisar Anaokulu'nun açılışını yapan Veysel Eroğlu, Denizli Belediyesi tarafından Şahin Tepesi'nde düzenlenen fidan dikim törenine de katıldı.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel, Mehmet Salih Erdoğan, Selma Aliye Kavaf, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve davetlilerin katıldığı törende, eline kürek alan Eroğlu, fidan dikti arkasından diktiği fidanı suladı. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu sene yağışların çok iyi olduğunu belirterek, "Uzun dönem ortalamaları aşağı yukarı yakaladık. Bazı bölgelerde yüzde 25-30 oranında daha fazla yağış oldu. Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde yağış çok iyi. Ancak Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da biraz düşük ama fazla değil. Yıllık ortalamaya yakın" dedi.

Özellikle barajlarda geçen yıla oranla daha iyi durumda olduklarını belirten Eroğlu, şunları söyledi: "İçme suyu barajlarında bir sıkıntı yok. İstanbul'da bazı barajlarda yüzde 100 oranında doluluk olduğunu ifade edebilirim. Allah'a şükür İstanbul, Ankara ve Bursa gibi illerde bir sıkıntımız yok. Şu an barajlarda su seviyesi yükselmeye başladı. Mart ve Nisan aylarında da bu yağışların devam edeceğini ümit ediyoruz. Sulama barajlarında da bir problem yok. Özellikle geçen yıla oranla daha iyi. Ancak tasarrufa riayet etmemiz gerekiyor. İçme ve sulama barajlarında bir problem yok. Bazı barajlar şu an taşıyor."

Son yağışların büyük bereket getirdiğini ifade eden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yıl mahsullerin bereketli olacağı kanaati var. Herkese hayırlı işler, bereketli ve sulu günler diliyorum. Su konusunda bir kriz yok."

Yeni sezonda orman yangınları ile mücadele konusunda da tedbirlerin alındığını belirten Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, şunları söyledi: "Orman yangınları konusunda bazı illeri pilot bölge seçtik. Bu bölgelerde helikopter ve yangın uçağı olacak. 2009 yılı için dört yangın söndürme uçağı kiraladık, iki tane de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin uçağı var. Gerektiğinde kullanıyoruz, 6 yangın söndürme uçağımız var. Yangın söndürme helikopterlerinin ihalesini de yaptık. Ekiplerimiz de hazır. Orman teşkilatımız bu konuda başarılı. Bu konuda duyarlı ve hassas olurlarsa, inşallah fazla bir sıkıntı olamayacak."

iha
Yayın Tarihi : 11 Mart 2009 Çarşamba 23:41:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?