7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Ertemur: AKP kendi etrafını aydınlatan bozuk ampuldur

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli İl Başkanı Ali Rıza Ertemur, parti binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, AKP hükümetinin 2 yıllık çalışmasını eleştirdi. Ertemur, AKP’nin sadece kendi etrafını aydınlatan bozuk bir ampul devrini yaşattığını dile getirdi.

2004 yılının siyasal ve sosyal olaylarının, dünyanın ve onun parçası olan Türkiye’nin geleceği açısından çarpıcı gelişmelerle dolu olduğunu ifade eden Başkan Ertemur, "2004 yılında Türkiye’nin gündeminde çok çarpıcı olaylar yer aldı. Bunların başında ABD’nin dünyayı yeniden yapılandırma operasyonunun Irak’ı işgali ile yeni bir boyut kazanması ve emperyalistlerin istediği dünyanın nasıl bir dünya olduğunun bütün çarpıcılığı ile gözler önüne serilmesi geliyor. Savaşlar, katliamlar, yıkımlar, işsizlik, açlık, yoksulluk, göç, terör ise kapitalist ve emperyalistlerin istediği dünyanın vazgeçilmez yol arkadaşları durumundadır. Bu gidişata bağlı olarak, ülkemizde de işçiden, emekçiden, köylüden ve halktan yana olanlar, barışı, kardeşliği, bağımsızlığı ve demokrasiyi savunanlarla, uluslararası sermayenin ve onun işbirlikçilerinin çıkarlarını savunanlar arasındaki ayrışma günümüzde daha da keskinleşmiştir" dedi.
AKP hükümeti döneminde insanların umutsuzluğa kapıldığını ve işsizliğin büyüdüğünü ileri süren Başkan Ertemur, "AB’ye üyelik için verdiğimiz bütün tavizlere rağmen üyelik için öngörülen yol düz ve tanımlanabilir bir yol değildir. Engebeli ve yeri belirsiz uzun bir yol olarak karşımıza çıkmıştır. Bizler Lale Devri’ni tarihte okuduk, ’Papatya’ devrini geçmişte yaşadık ve şimdi de sadece kendi etrafını aydınlatan ’Bozuk Ampul’ devrini yaşıyoruz. AKP iktidarının sadece kendi etrafını aydınlatan bozuk ampul devrinin ülkemize altından kalkamayacak bir bedel ödeteceği de açıkça görülmektedir. Ne yazık ki ülkemiz 2004 yılını bu tür olumsuzluklarla geçirmiştir. İşte AKP’nin, ’Adalet ve Kalkınma’ anlayışı genel iktidarda da yerel İktidarda da bu şekilde olmaktadır" şeklinde konuştu.

Denizli-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?