2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ertemur Milli Eğitim Müdürüyle tartıştı

CHP'Lİ VEKİL ERTEMUR, MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜYLE TARTIŞTI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'la tartıştı.

CHP Denizli Milletvekili Ali Rıza Ertemur, İl Başkanı Zafer Gönenç ve Merkez İlçe Başkanı Osman Bartal ile birlikte, Bayramyeri ve Kaleiçi bölgesindeki işyerlerini ziyaret etti. Ertemur, esnafın sorunlarını dinledi. Bu sırada Ertemur'un yanına gelen bir veli, okuldan kayıt için 100 TL para istendiğini ve parası olmadığı için çocuğunun kaydını yaptıramadığını iddia etti. Bunun üzerine CHP Milletvekili, hemen Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz'u aradı. Basın mensuplarının önünde gerçekleşen telefon görüşmesinde kısa bir tartışma yaşandı. Ertemur, Milli Eğitim Müdürü Oğuz'a, "Her yerde bu katkı payı adı altında para alınıyor. Nasıl yasak dersiniz buna. Adamın eline Yapı Kredi bankasından hesap numarası verilmiş. Okul aile birliği para istiyor. Bu paraların toplandığını bütün Türkiye biliyor. Bir siz, bir de Milli Eğitim Bakanı bilmiyorsunuz" dedi.

Telefon görüşmesinden sonra kayıt için para istenen öğrenci velisinin çocuğunun kaydını yaptırdığı ve Milli Eğitim Müdürü Oğuz'un da söz konusu okula giderek kayıtta görevli tüm personeli değiştirdiği ve ''kesinlikle para istenmeyecek'' talimatı verdiği belirtildi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Eylül 2010 Salı 18:27:03
Güncelleme :8 Eylül 2010 Çarşamba 00:00:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?