6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Eşinden kaçarken otobüs çarptı!

Denizli'de, bir restoranda tartıştığı eşinden kaçan bir kadın, otobüsün altında kalarak öldü.

Olay, dün gece Denizli merkeze bağlı Pınarkent beldesinde meydana geldi. Pınarkent beldesinde bir restoranda eşi E.K ile oturan S.K.(33) bir süre sonra eşiyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine S.K. eşinden kaçarak yola doğru çıktı. Bu sırada Denizli istikametine giden K.G yönetimindeki 20 S 0724 plakalı otobüs, S.K.'ya çarptı.

Çarpmanın etkisiyle savrulan S.K. ağır yaralandı. Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin tüm müdahalelerine rağmen S.K. kurtarılamadı. Kazanın ardından S.K'nın eşi E.K ile otobüsün şoförü K.G. gözaltına alındı.

ERKEKLERE YÖNELİK YAPTIRIMLAR DAHA AĞIR OLMALI
Olayla ilgili açıklama yapan Kadın Hakları Koruma Derneği Denizli Şube Başkanı Nurten Karakış, bu olayı şiddetle kınadığını belirterek şöyle konuştu: "Günümüzde artık kadın şiddetinin gazetelerde yer almadığı gün yok. Bunun önlenmesi için devletin ciddi bir politika uygulaması gerekiyor. Nasıl birçok yasa bir günde çıkarılıyorsa, kadına yönelik şiddetin de bir yasası olmalı. Burada erkeklere yönelik yaptırımların daha ağır olması gerekir. Ayrıca, günümüzde her aileye bir aile hekimi düşüyor. Yine aynı aileye bir psikolog verilmesi gerekir. Çünkü, işsizliğe yönelik bir takım sorunlar eve yansıyor bu da şiddete dönüşüyor."

Şiddetin uygulanmaması için devletin istihdam yaratıcı politikalar uygulaması gerektiğini ifade eden Karakış, şunları söyledi: "Ayrıca, her erkek eşinden ayrılsa dahi o kadını malı gibi görüyor. Kadınlar da bir bireydir. Şiddet kadının kaderi değildir. Kadının şiddet görmemesi için mutlaka ağır yaptırımlar olması gerekiyor."
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2011 Çarşamba 17:42:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?