3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Esnaf, Çin mallarını yaktı

Çin'in özerk Sincan Uygur Bölgesi'nde bir süredir Uygur Türkleri'ne yönelik baskı ve katliamlarını protesto eden esnaf, Denizli'de Çin mallarını yaktı.

Denizli'nin tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda toplanan esnaf, Çin malı oyuncak, şemsiye, çiçek ve giyim eşyalarından oluşan eşyaları sokak ortasında topladı. Toplanan Çin mallarının üzerine önce kolonya döken esnaflar, daha sonra eşyaları ateşe verdi.

Çin malları yanarken alkış tutan esnaflar, diğer esnaf ve vatandaşların Çin malı almamasını istediler. Eylem sonrasında açıklama yapan Terziler ve Konfeksiyoncular Odası Başkanı Atalay Coza, yıllardır Çin'in işgal altında tuttuğu Sincan Uygur özerk bölgesinde tam bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, "Askeri gücüne güvenen Çin, demokratik haklarını kullanarak gösteri yapan sivil halkın üzerine ateş açarak, binlerce Müslüman Uygur Türkü'nü sadece ırk ve dinlerinden dolayı katletmiştir" dedi.

Esnafı Çin malı satmamaya, vatandaşları da Çin malı almamaya davet eden Atalay Coza, "Katil Çin'in mallarının kullanılmamasını istiyoruz. Aldığımız her Çin malının, Uygur Türkleri'nin üzerine mermi olarak gelmeyeceğini kimse garanti edemez. Çin'e mermi parası vermeyelim" dedi.

Katliam durana kadar Çin mallarını boykot çağrısı yapan Coza, "Gücümüzü gösterelim. Çin'e karşı ekonomik boykotun başlamasında bir kıvılcım olalım. Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Susmayalım ve gereken tepkimizi
gösterelim" diye konuştu.

Çin mallarını yakma eylemi herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2009 Perşembe 15:40:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?