2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Esnaf Ahi Sinan helvası dağıtacak

AHİ SİNAN'IN HELVASI DAĞITILACAK

Denizli'de Kaleiçi esnafı tarafından Ahi Sinan'ın pekmez ve un karışımından yaptığı helva tekrar yapılarak vatandaşa dağıtılacak.

Denizli'de 24 yıldır Ahi Sinan yemeğini organizasyonunu yapan Mesut Aygören, Mehmet Ökti ve Ahi Sinan Esnaf, Tüccar ve Sanayiciler Yardımlaşma Derneği (AHİYAD) Başkanı Ali Ordu tarihi Kaleiçi Çarşısı'nda düzenledikleri basın toplantısı ile organizasyonla ilgili bilgi verdi. 700 yıl önce Ahi Sinan tarafından verilen hayır yemeğinin bu yıl kendileri tarafından yeniden yapılacağını ve 10 bin kişiye ikram edileceğini belirten Mesut Aygören, 26 Mayıs Çarşamba günü verilecek yemeğin, Kaleiçi esnaf kollarından demirci, yorgancı, keçeci, hırdavatçı, bakırcılar ve sarrafların katkısıyla yapılacağını ifade etti.

AHİ SİNAN HELVASINI TANITMAK İSTİYORUZ

Ahi Sinan'ın bizzat kendisinin dua ederek hacda pekmez ve un karışımı helva yaptığını belirten Mehmet Ökti, "Manisa'da mesir macunu nasıl meşhur olduysa, bizimde amacımız Ahi Sinan helvasını tanıtmak. Ahi Sinan'ın 700 yıl önce yapıp dağıttığı helvayı biz de yapıp dağıtacağız" dedi. AHİYAD Başkanı Ali Ordu ise, 26 Mayıs Çarşamba günü düzenleyecekleri hayır yemeğinin ardından esnafa kuşak bağlama töreni yapılacağını söyledi.

AHİ SİNAN'IN HELVASI DAĞITILACAK
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 15:57:02
Güncelleme :24 Mayıs 2010 Pazartesi 19:16:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?