2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Esnaf kepenk kapattı!

DENİZLİ'de tarihi Kaleiçi Çarşısı'ndaki esnaf, yaşanan ekonomik krize dikkat çekmek ve hükümeti uyarmak için kepenk kapatma eylemi yaptı.

Denizli Terziler Tuhafiyeciler Konfeksiyoncular ve Giyim Sanayicileri Odası'nın organize ettiği 3 saatlik kepenk kapatma eylemine 800 esnaftan 200'ü destek verdi. Diğer esnaf ise eyleme aldırmadan satışlarına devam etti.

Sarraflar, ayakkabıcılar, demirciler ve giyim mağazalarının bulunduğu Kaleiçi Çarşısı'nda kepenk kapatan esnaf adına konuşan Terziler, Tuhafiyeciler, Konfeksiyoncular ve Giyim Sanayicileri Odası Başkanı Atalay Coza, sıkıntılarını anlattı. Coza, şunları söyledi:

“İşlerimizin doruk noktaya çıkmasını beklediğimiz zamanda bile maalesef siftah etmeden kepenk kapatıyoruz. Yetkililerden işyerimize müşteri göndermesini değil, her şeyimizi AB yasalarına bağlayan şartları değiştirmesini, herkese eşit sunmasını bekliyoruz. Çalık Grubu'na verilen kredi imkanlarının esnafa da verilmesini istiyoruz. Dev alışveriş merkezleri açtırıp bunlara her türlü imkanı sunarak evine bir lokma götürmek isteyen esnafa darbe üstüne darbe vuran zihniyete karşı bu eylemi yapıyoruz. Futbol kulüpleri transferlerde 3-5 milyon YTL'yi hemen öderken, devlete olan borçlarının 10 yıl sonraya ötelenmesi, esnafın ise 100 YTL'lik borç için bankalardaki hesabının bloke edilmesi hangi eşitlik ilkesine sığmaktadır.”

Kaleiçi Çarşısı esnafı, 3 saatlik eylemin ardından kepenklerini yeniden açtı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2008 Salı 12:56:46
Güncelleme :24 Haziran 2008 Salı 13:00:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?