2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Ev kazalarını önleme projesi

Çocukların ev kazaları nedeniyle zarar görmelerini engellemek, basit önlemlerle kazaları önlemek ve halkın bu konuda bilinçlenmesini sağlamak amacı ile Nisan ayında Denizli Valiliği koordinatörlüğünde Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'nce başlatılan proje çalışmaları sürüyor.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından başlatılan '0-6 Yaş Grubu Çocuklarda Ev Kazalarını Önleme Projesi' kapsamında eğitim, tanıtım ve iyileştirme çalışmalarının yapıldığı kaydedildi.

Denizli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, proje ekibi tarafından anaokulu, kreş öğretmenleri, Toplum Sağlığı Merkezi ebe- hemşireleri, Halk Eğitim Merkezi öğretmenleri, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi çalışanları olmak üzere toplam 567 kişiye ev kazaları ve ilkyardım konularında eğitim verildiği, bu kişilerin de her biri 0-6 yaş grubu çocuğu olan 10'ar kişi olmak üzere toplam 5 bin 117 anneye birebir eğitim verdiğini, aynı zamanda da evlerini tehlikeler açısından puanladığı belirtildi.

Bu evlerden en düşük puan alan 500 eve ev ziyareti yapılarak dolap kilidi, pencere tutucu, köşe koruyucu, kapı tutucu, priz kapağından oluşan güvenlik paketleri dağıtılırken, 50 tanesine tekrar gidilerek, çalışmaların ve eğitimlerin etkinliği ölçüldü. Proje kapsamında, tanıtım faaliyetleri olarak tüm kurum ve kuruluşlarda, hastanelerde, alış veriş merkezlerinde afiş, broşür dağıtılarak bilgilendirme toplantıları yapıldı.

Bu yılın sonunda tamamlanacak olan projenin 2009 yılında da ilçelere yaygınlaştırılmasının planlandığı kaydedildi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2008 Cumartesi 15:02:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?