7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

'Evlerimizi yıkamazsınız' eylemi

Denizli'de, Kentsel Dönüşüm Projesi altında yıkımı planlanan Aktepe Mahallesi'ndeki evlerin sahipleri evlerinin yıkılmaması için eylem yaptı. 

Denizli Belediyesi önünde toplanan aralarında kadınların da bulunduğu yaklaşık 50 kişi, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile randevu alındığı gerekçesiyle görüşmek istedi. Başkan Zeybekci'yi bir süre dışarıda bekleyen mahalleli adına Aktepe Mahalle Muhtarı Mehmet Örki, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'nin odasına çıkarak görüşme talebinde bulundu. Mehmet Örki, Başkanın olmaması sebebiyle guruplar halinde sonraki günlerde görüşüleceği cevabını aldı. Örki, belediye önünde bekleyen vatandaşlara durumu anlattı. Mahalle halkı muhtarın kendilerini yanlış bilgilendirdiği iddiasıyla "Satılmış muhtar" şeklinde slogan atmaya başladı. Zaman zaman tartışmaların yaşandığı eylemde, polis sık sık eylemin yasal olmadığı yönünde uyarılarda bulundu. Muhtarın, belediye başkanından randevu aldığını görüşme garantisi ile kendilerini belediyeye getirdiğini söyleyen vatandaşlar uzun süre ıslık çaldı. 

Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Erhan Çalışkan, vatandaşların yanına gelerek henüz yıkılacak bir ev olmadığını projenin tek tek herkese anlatılacağını söyledi. Zaman zaman karşılıklı diyalogların yaşandığı konuşmanın ardından dağılacaklarını söyleyen vatandaşlar, bu kez toplu halde Denizli Valiliği'ne yürüdü. Buradan da olumsuz cevap alan vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2007 Salı 14:36:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat uysal IP: 88.251.7.xxx Tarih : 4.10.2007 00:45:17

BEN AKTEPE OTURMAKTAYIM. TABİKİ HER AKTEPELİ GİBİ EVLERİMİZİN YIKILMASINDAN YANA DEĞİLİZ. BUDA BİZİM EN DOĞAL HAKKIMIZ.GEREKLİ AÇIKLAMALARI BELEDİYEMİZDEN BEKLEMEKTEYİZ.İYİ ÇALIŞMALAR.