3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Evlilik Okulu 17 Şubat'ta açılacak

Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Pamukkale Rotary Kulübü ve Denizli Barosu'nun 2008'de başlattığı evlilik okulunun 3. dönemi 17 Şubat'ta başlıyor.

Evlilik Okulu için Denizli Belediyesi'nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, PAÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Erkan Alataş ve Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Fehmi Urganlıoğlu ile çok sayıda kadın meclisi üyesi katıldı. Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli'deki boşanma oranlarının hiç de azımsanmayacak noktaya ulaştığını belirterek "Türkiye'de boşanma oranları yüzde 14 iken, Denizli'de yüzde 22'ye ulaştı. Buverilerden yola çıkarak, geçen yıl evlilik okulu başlatıldı ve bilimsel içerikli eğitim verildi. Bu yıl yeniden kurs açmaya karar verdik. Amacımız sağlıklı aile yapısının oluşturulması ve boşanmaların önüne geçilmesidir' dedi.

Prof. Dr. Alataş da, ABD'de yapılan bir araştırmanın boşanmalar nedeniyle sadece eşlerin etkilenmediğini, bu olumsuzluktan bir sonraki neslin de etkilendiğini gösterdiğini belirterek, "Yapılan bu araştırmada, boşanan çiftlerin mutlu evlilik kurmaları ve çocuk yapma istekleri, boşanmayan ailelere oranla çok düşük seviyede kalıyor. Bu gerçek bizleri bir sonraki neslin boşanmalardan olumsuz etkilendiğini gösteriyor" diye konuştu. Evlilik okulunun, eş seçimi, mutlu evlilik, evlilikte sağlıklı iletişim,evlilikte cinsellik, hijyen gibi konularda çiftleri aydınlattığını belirten Alataş, "Geçen yıl düzenlediğimiz kursta çok olumlu sonuçlar gelmesi üzerine bu yıl yeniden kurs düzenliyoruz" ifadelerini kullandı.

Pamukkale Rotary Kulübü Başkanı Fehmi Urganlıoğlu da, Denizli'de böyle bir kursa ihtiyaç duyulduğunu kaydederek, evlilik okulunun açılmasıyla insanların bilgi eksikliğinden kaynaklanan anlaşmazlıkların önleneceğini söyledi.
Evlilik Okulu 17 Şubat'ta açılacak ve bir ay sürecek. Kursu bitirenlere sertifika verilecek.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2009 Cuma 23:15:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?