2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Evlilik okuluna yoğun ilgi

Denizli Belediyesi'nin, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ), Pamukkale Rotary Kulübü ve Denizli Barosu'nun desteğiyle açtığı evlilik okuluna yoğun ilgi olunca 2. grup kursiyerler için yeni kurs açıldı.


Denizli Ticaret Odası'nda açılan Evlilik Okulu'na Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan da katılarak kursiyerlere bilgi verdi.


Belediyenin sosyal alandaki projelere destek olduğunu ve bu konuda da üzerine düşeni yapmaya çalıştığını ifade eden Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Evlilik okulu ile ilgili talep geldiğinde hiç düşünmeden kabul ettik. Bir çok insan mutlu olmak için evleniyor ancak evliliğin sorumluluklarını ve içeriğini bilmiyor. Bu eğitimin ardından kursiyerlerimiz keşke daha önce bu bilgilere sahip olsaydım diyecekler" dedi. Daha sonra Psikolog Şebnem Dalüzülmez, evlilik hakkında kursiyerlere genel bilgi verdi. Evliliğin doğal bir ihtiyaç olduğunu belirten Şebnem Dalüzülmez, "Evli olmak bizim için doğal bir ihtiyaç. Yalnız olmak kimsenin tercih etiği bir şey değil. Evlilik, kadın ve erkekler için aynı anlama gelmiyor. Kadınlar küçük yaşta gelin olmayı düşünürken, erkeklerde belirli bir yaş grubundan sonra damat olmamayı düşünüyorlar. Alışverişe çıkmak, televizyon kanalı belirlemek, sohbet etmek, eve geldiğinde terlik getirmek, her an onu düşünmek, mesaiye kalmak gibi birçok ortak yapılan işler vardır. Genelde prens ve prenses muradına erer. Ancak evliliğin içinde neler yaşarlar bilinmez. Mutlu olmak için evleniriz. Ama mutlu olmak için ne yapmamız gerektiğini bilmeyiz. Bu nedenle evliliğin içinde neler var çok iyi bilmeliyiz" dedi.


Denizli Belediyesi'nin organize ettiği evlilik okulu, Pazartesi, Çarşamba ve Perşembe günleri olmak üzere 3 hafta sürecek.

..
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:55:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?