3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Fabrikada zehirleyen yemek

Denizli’de, bir kablo fabrikasında çalışan 34 işçi, yedikleri yemekten zehirlendi.

Olay, dün akşam saat 21.00 sıralarında İzmir Asfaltı üzeri Gümüşler Beldesi KİPA karşısında bulunan bir kablo fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, yedikleri akşam yemeğinden zehirlenerek fenalaşan ZD, RK, AG, HY, HP, EA, RK, FK, YY, ÖB ve ismi tespit edilemeyen 24 işçi Denizli Devlet, Pamukkale Üniversitesi Araştırma ve İnceleme Tıp Fakültesi (PAÜ), Pamukkale Devlet, Özel Sağlık ve Özel Ege Hastanelerine kaldırıldı.

Zehirlenen işçilerden 8’inin hayati tehlikesinin bulunduğu, 26 kişinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Yetkililer, akşam yemeğinde mantar çorbası, peynirli kabak, makarna ve yoğurt verilen işçilerden 34 tanesinde, bir süre sonra, mide bulantısı, baş dönmesi gibi şikayetler belirdi.

Bunun üzerine fabrika yetkilileri ve arkadaşlarının çeşitli araçlarla ve 112 Acil Servis Ambulansları tarafından PAÜ Tıp Fakültesine 5, Özel Sağlık Hastanesine 5, Özel Ege Hastanesine 5, Pamukkale Devlet Hastanesine 2, Denizli Devlet Hastanesine 17 olmak üzere kaldırılan toplam 34 işçi, hastanelerde tedavi altına alındılar. Serum bağlanan işçilerden 8’inde hayati tehlike bulunduğu, 26 işçinin ise hayati tehlikesinin bulunmadığı ve belli bir süre müşahade altında tutulacakları belirtildi.

Öte yandan, işçilerin zehirlenmesine yol açan yemeğin tabldot usulü dışardan getirtildiği ve incelenmek üzere numunelerinin alındığı bildirildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2005 Pazar 11:26:58
Güncelleme :12 Haziran 2005 Pazar 15:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?