2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Faruk Çelik'e yoğun ilgi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, el dokumalarıyla ünlü Denizli'nin Buldan ilçesinde incelemelerde bulunarak, esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti.


Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere dün akşam Denizli'ye gelen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, bugün Buldan ilçesine gitti. Denizli Valisi Hasan Canpolat, AK Parti Denizli milletvekilleri Mehmet Yüksel, Selma Aliye Kavaf ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ile daire müdürlerinin katıldığı ziyarette ilk olarak Buldan El Sanatları Merkezi'ni ziyaret eden Bakan Çelik, burada el dokuması üretenlerin çalışmalarını yakından izleyip, onlarla sohbet etti. Ürünleri yakından inceleyen ve yetkililerden bilgi alan Bakan Çelik, daha sonra Buldan Evi'ne geçti. Burada bir süre dinlenen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, buradan ayrılırken, emekli maaşlarının düşük olması ve zam gelmemesinden yakınan Nurcan Ayca isimli bayanla sohbet etti. Nurcan Ayca ile bir süre sohbet eden Bakan Çelik, emeklilerin zam oranını enflasyon nispetinde belirlediklerini belirterek, "Zamlar bir önceki ayın farkı şeklinde uygulanması gerekiyor, ancak Bakanlar Kurulu bunu bu şekilde uygulamıyor. 6 ayda bir uyguluyor. Emekli maaşlarının yetmediği doğru. 6. ayda bir ayarlama yapacağız" dedi.


Türkiye'nin artık yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile birlikte herkesin 18 yaşından sonra bir işe mutlaka yerleşeceğini belirten Bakan Faruk Çelik, Nurcan Ayca'nın, "Bakanım, medyada izliyoruz. Çocukları gidip sigortalı yaptırıyorlar. Bu ne olacak?" sorusuna, "Bunlar doğru değil. Yanlış bildikleri için yapıyorlar. Endişe edilecek bir şey yok. Sanki şimdi çocuğu kaydetmezse, yasa çıkınca hakkı kaybolacakmış gibi düşünüyorlar ama böyle bir şey yok" diye konuştu.


Bakan Faruk Çelik, daha sonra esnafları ziyaret etti. Bir lokantanın önünde oturan bayanlarla da sohbet eden Bakan Çelik, daha sonra Denizli'ye döndü.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 22:22:56
Güncelleme :12 Nisan 2008 Cumartesi 22:29:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?