2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Fatih'e kapalı pazar yeri

Denizli Belediyesi, Fatih Mahallesi'ne Denizli'nin 6. kapalı pazaryeri ile bilgi evi ve kurs merkezi inşa ediyor.


Denizli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Fatih Mahallesi sakinlerinin kışın yağmur ve çamurdan, yazın da sıcak ve tozda alışveriş yapmalarını önlemek amacıyla kapalı pazaryeri yapımına öncelik verdi. İhaleyi alan firma şu ana kadar inşaatta yüzde 35 dolayında fiziki gerçekleşme sağlarken, pazaryerinin yıl sonunda tamamlanarak hizmetine sunulacağı belirtildi. 2 kat olarak yapılacak pazaryerinin 4 bin 560 metrekare alanda yer alacağı ve 2 milyon 78 bin YTL'ye mal olacağı ifade edildi. 216 pazar tezgahı ile 23 dükkan bulunacak pazaryerinin, pazar kurulmayan diğer günlerde otopark alanı, Kurban Bayramı'nda kurban kesim alanı olarak kullanılabileceği açıklandı.

Bu arada, pazaryerinin bir köşesine de Fatih Bilgi Evi ve Kurs Merkezi yapılıyor. Aynı tarihte yapımına başlanan kurs merkezi, yine yıl sonunda tamamlanacak. Bilgi Evi ve Kurs Merkezi 4 derslikten oluşacak ve içinde kütüphane, çocuk oyun alanları, bilgisayar salonları ve yemekhane de yer alacak.

iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2008 Cuma 17:34:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
musa kolcu IP: 88.251.1.xxx Tarih : 14.11.2008 21:51:06

inşallah bu pazar yerinden sonra sıra 29 ekim bulvarındaki pazaryerine sıra gelir gerci denizlide akkonak mahallesine pek sıra gelmez ya umut işte insan ummutsuz yaşayamıyor