2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Fayın hareketliliği incelenmeli'

JEOLOJİ MÜHENDİSLERİ ODASI ŞUBE BAŞKANI TUNÇTÜRK:

Jeoloji Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı Özer Tunçtürk, geçtiğimiz gün meydana gelen merkez üstü Buharkent olan 4.5 şiddetindeki depremin Babadağ fay hattı üzerinde meydana geldiğini belirterek, Babadağ fay hattının özverili bir şekilde izlenmesi gerektiğini söyledi.

Depremin artçı sarsıntılarının devam ettiğini ifade eden Tunçtürk, fay hattı üzerinde 15 gün içerisinde büyüklükleri 2.5 ile 4.5 arasında değişen 19 farklı sarsıntının meydana geldiğini söyledi.

Tunçtürk, "Birinci derece deprem bölgesi Denizli'de 3 farklı ana fay hattı var. Bunlar Buldan, Honaz, Pamukkale ve Babadağ fay hatları. Honaz ve Pamukkale Fay hattında bu güne kadar birçok kereler sarsıntılar olmasına rağmen Babadağ fay hattında ve o bölgede sarsıntılar yeni başladı. Onun için bu fay hattının çok iyi takip edilmesi gerekiyor. Küçük sarsıntılar olası büyük bir depremin habercisi olma riski de bulunuyor" dedi.

Geçtiğimiz Mart ayında da Babadağ fay hattında bir hareketlenme yaşandığını büyük bir deprem beklentisi nedeniyle okullarında tatil edildiğini hatırlatan Tunçtürk, "Babadağ fay hattı Mart ayına kadar küçük sarsıntılara neden oluyordu ancak 8 aydan bu yana hareketlilik yoktu. Küçük depremlerin yaşandığı hatlarda 3-4 ayda bir orta şiddetli deprem görülebiliyor. Babadağ fay hattında 8 aydan bu yana sarsıntı olmuyordu. Bana göre geçtiğimiz gün yaşanan deprem geç kalmış bir depremdi. Bundan sonra bu fayın hareketliliği çok iyi incelenmeli" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2009 Pazartesi 15:00:03
Güncelleme :30 Kasım 2009 Pazartesi 17:21:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?