3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Festivale muhteşem gala

FESTİVALE MUHTEŞEM GALA

Denizli Belediyesi tarafından 10. kez gerçekleştirilen Uluslararası Halk Dansları Festivali düzenlenen gala gecesiyle sona erdi.

Denizli Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve her yıl değişik ülkelerin halk dansları ekiplerinin konuk olduğu festivale bu yıl Endonezya, Romanya, KKTC, Polonya, Filistin, Ukrayna, Yunanistan ve Yakutistan'dan gelen konuk dansçılar ile Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu katıldı. 29 Haziran'da kortej yürüyüşü ile başlayan ve 5 gün boyunca Denizli'nin çeşitli semtlerinde sahneye çıkarak Denizlililerle buluşan halk dansları ekipleri, Pamukkale Antik Tiyatro'dan sonra Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen gala gecesinde de unutulmayacak gösterilere imza attı.

Ziya Tıkıroğlu Açık Hava Tiyatrosu'nda düzenlenen gala gecesine Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüdaverdi Otaklı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu'nun ilk olarak sahne aldığı galada konuk ekipler geleneksel kıyafetleri ile kendi ülkelerinin halk danslarını sergiledi. 3 saati aşkın süren gösterilerde sergiledikleri performansla büyük beğeni kazanan halk dansları ekipleri, izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı. Gala gecesinin sonunda tüm gruplar sahnede bir arada geldi. Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp ve Başkan Yardımcısı Şamil Çınar yaptıkları konuşmalarda Denizlilerin festivale gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti.

Gruplara teşekkür plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek eşliğinde 10.Yıl Marşı okundu.

FESTİVALE MUHTEŞEM GALA
FESTİVALE MUHTEŞEM GALA
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2010 Pazar 16:17:00
Güncelleme :4 Temmuz 2010 Pazar 16:26:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?