24
Nisan
2024
Çarşamba
DENİZLİ

Festivale yeni isim

Denizli'nin Bekilli ilçesinde bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Bekilli Sanat Kültür ve Şarap Festivali'nin adı değiştirilerek Bekilli Kültür Sanat, Pekmez, Sirke ve Üzüm Festivali oldu. Dün başlayan festivalde geçen yıllarda açılan şarap firmalarına ait stantlar da yer almadı

Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu’nun, şarap reklamını, afişte şarap adının kullanılmasını, tanıtım amaçlı şarap dağıtımını, tanıtım standı açılmasını yeni yasayla yasaklaması şarap üreticilerinin elini kolunu bağladı. Bu yasaklara uymamanın da 2 yüz bin liraya kadar cezası olduğu belirtildi.

Yasak nedeniyle Bekilli de Sanat Kültür ve Şarap Festivali’nin ismini değiştirmek zorunda kaldı.

Bekilli Belediye Başkanı CHP’li Mustafa Başkafa "Bekilli’nin gelenekleri arasında şarap üretimi ve tüketimi vardır. Çiftçilerimizin ana geçim kaynağı bağcılıktır. Romalılar Dönemi’nden bu yana bölgemizde şarap üretimi vardır. Türkiye’de üretilen şarabın yüzde 30’u Bekilli’den. İlçemizde, 15 işletmede şarap üretimi yapılıyor. Festivalimizin adını değiştirmemek için Tütün ve Alkol Piyasası Denetleme Kurumu’na müracat ettik ancak yanıt bile vermediler. Biz de şarabı kaldırıp yerine üzüm, sirke ve pekmezin adını yazdık" diye konuştu.

DHA
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2013 Cumartesi 16:16:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?