3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Fidan: Seçimin galibi AKP, mağlubu DSP

Demokratik Sol Parti (DSP) Denizli İl Başkanı Özkan Fidan, yerel seçimlerin galibinin AK Parti mağlubunun ise DSP olduğunu söyledi.

29 Mart yerel seçimlerinin değerlendirmesini yapmak üzere parti binasında basın toplantısı düzenleyen DSP Denizli İl Başkanı Özkan Fidan, ilginç açıklamalarda bulundu. Toplantıda, genel merkezden kendilerine gönderilen 110 bin TL'nin rakam rakam nereye harcandığını açıklayan Fidan, seçimlerin gerçek mağlubunun DSP olduğunu söyledi.

29 Mart yerel seçimlerinde yenildiklerini belirten Fidan, şöyle konuştu: "Seçim döneminde baskıya uğradık. Bölücü olduk, satılmış olduk hatta para almış olduk. Bunları ve dahasını yapan siyasi örgüt bellidir. Oysa sonuçlar gösterdi ki biz bölmedik, bölündük. Seçimin galibi seçimi kazanandır. Rakamlarla oynayarak başarı hanesini şişiren siyasi ortam sadece ülkemizdedir. Kendi oyunu hatırı sayılır oranda artıramayanlar, başkalarının oyundaki düşüşü başarı sayıyorlarsa yolları açık olsun."

DSP AYAKTADIR
Son seçimlerin galibinin açıkça AK Parti olduğunu belirten Özkan Fidan, sözlerine şöyle devam etti: "Ülkemiz iki kutuplu siyasete itelenmek istenmektedir. Ama bu sonuç vermeyecek. Çünkü demokrasi kimi zaman sekteye uğramış olsa bile, yaşamaktadır ve DSP olarak demokrasimizi iki kutuplu dayatma siyasetinden arındırmaya, seçimin yenileni olmamıza rağmen sürdüreceğiz. DSP ayaktadır."

Özkan Fidan, seçimlerin ardından parti yönetimi tarafından 5 milletvekilinin disiplin kuruluna verilmesi kararı ile ilgili gelişmeleri takip ettiklerini, hafta sonunda Ankara'da yapılacak toplantıda bundan sonraki süreç için nasıl davranacaklarına karar vereceklerini söyledi.

DSP Denizli İl Başkanı Özkan Fidan, beş milletvekilini de eleştirdi. Bu beş milletvekilinin disiplin kuruluna verilmesi kararının asıl nedeninin için de bu gerekçe de olmak şartıyla başka partinin belediye başkanı adayını desteklemek olmadığını ileri süren Özkan Fidan, "Bu beş milletvekili bir türlü DSP'li olmayı hazmedemedi. Seçildiği günden beri DSP'de huzurun kaçması için ellerinden geleni yapmışlardır" iddiasında bulundu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 14:31:50
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 14:41:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?