2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Filistin'e anlamlı yardım

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepkiler sürüyor. Denizli'de, ilköğretim okulu öğrencileri kendi hazırladıkları gazeteden elde ettikleri 151 TL'yi Filistin'deki çocuklara gönderilmesi için Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin'e teslim etti.

Denizli Hürriyet İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğrencileri, bir ay önce hazırladıkları "Afacan Çocuklarız Biz" isimli gazeteyi, okuldaki diğer öğrenci ve öğretmenlere sattı. Gazetenin çıkarılması sırasında ilk olarak okula gelir anlamında düşünülen gazetenin ilk geliri, Filistin'deki savaşın büyümesi üzerine buradaki savaş mağduru çocuklara bağışlandı. Çocuklar, sattıkları gazetelerden elde ettikleri geliri Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin'e teslim etti. Öğrencilerin Vali Yardımcısı Ertekin'i
ziyaretine, Okul Müdürü Türkay Kılcı, gazeteyi çıkaran öğrencilerden Feyzan Vural, Gülçe Ertekin, Su Yapıcı, Salih Gökçe ve Efecan Doğanalp katıldı.

Öğrencileri makamında kabul eden Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, öğrencilerin topladığı parayı Filistin'de yardım bekleyen çocuklara ulaştırılması için teslim aldı.

Öğrencilerin anlamlı bir bağış yaptıklarını belirten Halil İbrahim Ertekin, şöyle konuştu: "Hürriyet İlköğretim Okulu 3-E sınıfı öğrencileri, çok keyifli bir gazete çıkarmış. Bu gazeteyi satarak elde ettikleri geliri Gazze'deki çocuklar için yardım amacıyla bize verdiler. Orada insanlık dışı muamele gören, yaşama hakkı ellerinden alınmış zor koşullardaki çocuklarımıza bir nebze katkı anlamında çok güzel bir davranış oldu. Okulumuz öğrencilerine ve yönetimine çok teşekkür ediyorum."

Öğrencilerden Gülçe Ertekin'in genel yayın yönetmenliğini yaptığı 'Afacan Çocuklarız Biz' gazetesinin tanesini 3 TL'dan satan öğrenciler, topladıkları 151 TL'yi bir kese içinde Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin'e teslim etti.

Gazetenin içeriğinde, karikatür, şiir, fıkra, bulmaca ve çocuklarla ilgili pratik bilgiler bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 15:41:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?