3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Filistin'e gıyabi cenaze namazı

Denizli'de ikindi namazından sonra yaklaşık bin erkek ve kadın Filistin'de şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Delikliçınar Yeni Camii'nde kılınan ikindi namazının ardından yaklaşık bin kişi ellerinde İsrail'i kınayan ve Filistin'de şehit düşenlerin fotoğraflarının yer aldığı dövizlerle cami avlusunda toplandı. Namazın kılınmasının ardından vatandaşlar İsrail'i kınayarak tekbir getirdi.

Siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de katıldığı gıyabi cenaze namazında bazı kadınlar Filistin'de şehit düşen bebekleri sembolize eden kanlı bebek kuklası ve bebek resimleri taşıdı. Gıyabi cenaze namazı öncesi bir konuşma yapan emekli müftü Mehmet Apaydın, Türk ve Müslüman halklarının dünyanın birçok yerinde zulüm altında olan Türk ve Müslümanlar için birlik olması gerektiğini, İsrail ve işbirlikçilerinin ürettiği malların tüketilmemesini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından Filistin'de hayatını kaybeden erkek ve kadınlar için ayrı ayrı gıyabi cenaze namazı kılındı. Cenaze namazında kadınlar arka saflarda saf tutarken, namazın ardından dua edildi. Bazı çocuklar anne ve babalarının kucağında dua ederken, Hamas'a destek verilen sloganlar atıldı. Eylemin son bölümünde kadınlar İsrail bayraklarını yaktı.

Gıyabi cenaze namazı öncesi Delikliçınar Camii'nde toplanan bir grup Sosyalist Parti üyesi, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırısına tepki gösteren bir basın açıklaması yaptı ardından halay çekti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Ocak 2009 Pazar 17:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?