2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Filozof çocuklar Pamukkale'de

FİLOZOF ÇOCUKLAR PAMUKKALE'DE

Denizli Valiliği ve Denizli Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Filozof Çocuk-Düşünme Atölyesi Kampı’na katılan çocuklara Pamukkale'de düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Pamukkale ören yerinde açık havada hayata geçirilen atölye çalışmaları iki gün boyunca yaklaşık 150 öğrenci ile öğretmenlerinin katılımıyla yapıldı. Denizli il sınırları içerisindeki 5 okul ve belediye etüd merkezlerinden seçilen 4,5 ve 6’ıncı sınıf öğrencilerinden yaklaşık 150 öğrenci, gruplara ayrılarak çalışmalar yaptı. İki gün süren kampın tamamlanmasının ardından kampa katılan öğrencilere sertifikaları verildi. Pamukkale'de düzenlenen törene Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Belediye Başkan Yardımcıları Osman Zolan ve Şamil Çınar, Dünyaca ünlü Fransız Yazar ve Filozof Oscar Brenifier, öğrenciler ve veliler katıldı.

GELENEKSEL HALE GETİRİLECEK

Projenin hayata geçirilmesinde büyük katkısı olan Denizli Belediye Meclis üyesi Betül Kulaklı Ağanoğlu, "Denizli için bir ilk olacak bu projenin önümüzdeki yıllarda daha da genişletilerek geleneksel bir hale getirilmesi planlanıyor" dedi. Ağanoğlu, hem Pamukkale'yi yaşamak hem de felsefeye çocuk gözüyle bakabilmek için böyle bir çalışma yaptıklarını söyledi.

VELİLERE ÖNERİLER

Çocuklara sorgulamayı öğrettiğini belirten Fransız yazar ve filozof Oscar Brenifier, velilere bazı önerilerde bulunarak çocukların kampta gördükleri eğitimin ardından ailelerin 'Neden' sorusunu çok duyacaklarını, ailelerin bunları anlayışla karşılamaları gerektiğini ve mutlaka çocukların sorularına yanıt vermeleri gerektiğini dile getirdi. Brenifier, iki günlük eğitimde amaçlarının çocukların sorgulayarak düşünmelerini sağlamak olduğunu sözlerine ekledi.

BİZİM NESLİMİZ YASAKLARLA BÜYÜMÜŞ BİR NESİL

Yasaklar içinde büyüdüğünü söyleyen Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Bizim neslimiz yasaklarla büyümüş bir nesil. Bu yüzden de herhangi bir işlem yapacağımızda bir değil, birkaç kere düşünmemizi tembihlerlerdi. Şimdi artık kabuğumuzu kırdık. Yeni neslimiz 'neden' ve 'nasıl' gibi sorularını sormaya başladı. Bu nesilden çok ümitliyim. Soran sorgulayan araştıran bir neslimiz var" diye konuştu.

Denizli Valisi Yavuz Erkmen ise, organizasyonun Pamukkale'de yapılmasının çok nemli olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın gelişimi için çok güzel bir organizasyon. Böyle bir organizasyonun Pamukkale gibi bir mekanda yapılması çok önemli" dedi.

Çocukların ve gençlerin Pamukkale'yi mutlaka gezip görmeleri gerektiğini ifade eden Vali Erkmen, 18 yaş altı çocukların Pamukkale'ye girişlerinden ücret alınmadığını da sözlerine ekledi. Törenin ardından çocuklara Vali Erkmen, Başkan Zeybekci ve diğer protokol üyeleri tarafından sertifika verildi ve yazar Oscar Brenifier'in kitapları ücretsiz olarak dağıtıldı.

FİLOZOF ÇOCUKLAR PAMUKKALE'DE
FİLOZOF ÇOCUKLAR PAMUKKALE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2010 Salı 10:08:00
Güncelleme :29 Haziran 2010 Salı 17:57:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?