2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Fırınlara Ramazan denetimi

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüm fırınları ve unlu mamul imalatı yapan işyerlerini denetimden geçirdi. Ekipler, 23 fırından 12'sine, kurallara uygun imalat yapmadıkları gerekçesiyle yasal işlem yaptı.

Denizli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nden oluşan 4 kişilik denetim ekibi, gıda mühendisi ve 1 sağlık memuruyla çeşitli semtlerinde faaliyet gösteren 23 fırını denetledi. Ekipler denetimlerde, iş yeri açma ruhsatı, genel temizlik, çalışanların sağlık karneleri, fiyat listeleri, iş gömleği, işyerinde içilip içilmediğini, yangın tüpü ve ekmek gramajlarını kontrol etti. Denetimlerde, 11 fırının belirlenen standartlara uygun olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ekipler denetlenen diğer fırınlardan üçünün genel temizlik kurallarına uymadığını, dördünde iş gömleği giyilmediğini, beşinde de sağlık karnesi vizelerinin geçmiş olduğunu belirledi. Söz konusu 12 fırın için yasal işlem yapılarak 125 YTL para cezası kesilirken, fırın girişinde kasayla açığa bırakılan ekmekler de toplatıldı.


Denizli Belediyesi Zabıta Müdürü Süleyman Erdoğan, vatandaşların Ramazan ayını huzurlu ve gönül rahatlığıyla geçirebilmeleri için başta gıda mamulleri üretimi ve satışı yapan yerlere düzenli denetimler yapılacağını söyledi. Halkın sağlığının söz konusu olduğu durumlarda asla taviz verilmeyeceğini ifade eden Erdoğan, "İşyeri sahiplerinden kurallara uygun imalat ve satış yapmalarını istiyoruz. Denizli Belediyesi olarak halkın sağlığını düşünmeyenlere, yasaların bize verdiği yetkiyi sonuna kadar kullanarak ceza keseceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 16:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?