3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Fırtına 10 bin TL'yi uçurdu

FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU

Denizli'de dün aniden çıkan fırtına çobanlık yapan 3 ailenin çadırlarını yerle bir ederken, çadırda bulunan 10 bin TL parayı da uçurdu.

Denizli'nin Honaz ilçesi Kocabaş beldesi yakınlarında Balıksırtı mevkiinde çadırda yaşayan 15 kişiden oluşan 3 aile, dün öğle saatlerinde aniden çıkan ve saatteki hızı 104 kilometreyi bulan fırtınadan zarar gördü.

Üç çadır ve hayvanların barındığı 5 ağıl fırtınada yerle bir olurken, içinde bulunan eşyalar da zarar gördü. Bir yandan çadırlar içindeki eşyalarını kurtarmaya çalışan vatandaşlar, diğer yandan hayvanları korumaya çalışırken, 3 yaşındaki Soner Özden isimli çocuğun ortalıkta görünmemesi paniğe neden oldu. Kısa bir aramadan sonra küçük Soner metrelerce ilerideki taşlık bir bölgede bulunurken, ailesi de rahat bir nefes aldı.

10 BİN TL RÜZGARDA UÇTU

Rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından çadırları ve eşyaları toplamak için harekete geçen vatandaşlardan Ramazan Özden (41), Kurban Bayramı öncesi sattığı koyunların parası olan 10 bin TL'nin de uçtuğunu gördü. Dağ taş her yerde paraları aramaya başlayan vatandaşların umutları ise boşa çıktı. Ovada iki gündür her yeri arayan Ramazan Özden, "Dönerek bir şeyin üzerimize geldiğini fark ettim. Bunu görünce hemen telefonumu kapattım ve çadırlar yıkılmaya başladı. Çadırlarımız uçtu, eşyalarımız altında kaldı.

Koyunlarımız ağılın altında kaldı. Koyunları kurtarmaya çalışırken, 3 yaşındaki oğlum Soner'in olmadığını fark ettim. Onu aradık ve yaklaşık 300 metre ileride bulduk. Hortum gibi bir şeyin geldiğini gördük ve ne olduğunu bilemedik. Bir anda çadırları havaya kaldırdı. Arabaları yerinden kaldıran hortum, daha sonra kaldığım çadırı yerinden söküp metrelerce ileriye attı. Az kalsın ölüyorduk" dedi.

Sattığı hayvanlardan kazandığı 10 bin TL'nin de çadırın içinde olduğunu belirten Ramazan Özden, "Paralarla birlikte kimliklerimiz de uçtu gitti. İki gündür paramızı arıyoruz ama bulamıyoruz. Ortalıkta hiç bir şey kalmamış" dedi.

Şeker hastası olduğunu belirten Özden, ilaçlarının da kaybolduğunu belirterek, yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU
FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU
FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU
FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU
FIRTINA 10 BİN TL'Yİ UÇURDU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2010 Cuma 15:45:05
Güncelleme :2 Ekim 2010 Cumartesi 09:22:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?