2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Fizyoterapistler de açılım istedi

FİZYOTERAPİSTLER DE AÇILIM İSTEDİ

Denizli'de, meslekleriyle ilgili kanuni düzenlemelerin yapılmasını isteyen yaklaşık 60 fizyoterapist, açtıkları ilginç dövizlerle eylem yaptı.

Delikliçınar Meydanı'nda toplanan fizyoterapistler en çok açtıkları dövizlerle ilgi gördü. Polisin güvenlik tedbiri aldığı eylemde 'Fizyoterapist Açılımı İstiyoruz, Aşkın Bile Kanunu Var Fizyoterapistlerin Hâla Yok, Yasamız Olaydı İyiydi, Bitmez Hastanın Yasası, Çıkmazsa Fizyoterapistin Yasası' gibi ilginç dövizler açan fizyoterapistler, yaptıkları basın açıklamasında Meclis'in ve Sağlık Bakanlığı'nın meslekleriyle ilgili kanuni düzenlemeyi bir an önce yapması talebinde bulundu. Farklı ihtisas alanlarından hekimlerle çalışmalarının engellendiğini, çalışma alanlarının da kısıtlandığını söyleyen fizyoterapistler, vatandaşları da uyararak fizyoterapist olmadığı hal

de kendini fizyoterapist olarak tanıtan kişilere karşı da duyarlı olunmasını istedi. "Sağlık Bakanı, Sağlık Bakanlığı'nda görevli bürokratlar ve yüce meclisimizdeki milletvekillerimiz sizlere bir kez daha basınımız yoluyla sesleniyoruz" diye başlayan basın açıklamasında şöyle denildi: "Daha sağlıklı bir Türkiye için 7'den 70'e hizmet verdiğimiz halkımıza daha nitelikli, ulaşılabilir ve kamu kaynaklarının israfını önleyecek şekilde hizmet sunmak istiyoruz. Bize destek verin ve 50 yıldır çözülmeyen sorunlarımızı bir an önce gündeminize alınız. İyileşme umuduyla sağlık kuruluşlarına başvuran değerli halkımızı yanlış ellere düşmemeleri için bir kez daha uyarıyoruz. Lütfen size kendini fizyoterapist olarak tanıtan kişilerin eğitim durumunu ve hizmet kalitesini sorgulayın. Sahte fizyoterapistlerin kurbanı olmayın."

Fizyoterapistler basın açıklamasının sonunda uzun süre alkış tutarak eylemi tamamladı.

FİZYOTERAPİSTLER DE AÇILIM İSTEDİ
FİZYOTERAPİSTLER DE AÇILIM İSTEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 15:13:02
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 15:48:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?