2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Forvette forma savaşı

Ligin geride kalan iki haftasında 4 gol atarak, gol yollarında en başarılı sezon girişlerinden birini yapan Denizlispor'da, gurbetçi futbolcu İzzet Akgül ve Slovak oyuncu İvan Lietava'nın transfer edilmesiyle özellikle forvette kıyasıya bir rekabet yaşanacak. 

Ligin ilk haftasında Galatasaray deplasmanından 4-1'lik yenilgiyle ayrılan yeşil-siyahlılar, ikinci hafta Antalyaspor'u 3-2 mağlup ederek ilk galibiyetini aldı. Antalyaspor galibiyetiyle morallerin yerine geldiği Denizlispor'da, bir hafta içinde, önce gurbetçi futbolcu İzzet Akgül, daha sonra orta saha oyuncusu Yusuf Kurtuluş, transfer döneminin son gününde de Slovak golcü İvan Lietava'nın transfer edilmesi özellikle teknik heyete rahat bir nefes aldırdı. İlkay ve Engin Memişler'in sezon öncesi kampta sakatlanması sebebiyle forvette sadece Roberts'in kaldığı yeşil-siyahlı ekipte, İzzet Akgül ve İvan'ın transferiyle birlikte rekabet başlayacak. Antalyaspor maçında 2 gol atarak galibiyette büyük pay sahibi olan Trinadad Tobagolu Darryl Roberts'in performansı beğeni kazanırken, İzzet ve İvan da forma bulabilmek için yoğun çaba harcayacak. Denizlispor'da 8 sezondur forma giyen tecrübeli futbolcu Roman Kratochvil'in tavsiyesi üzerine bir süre izlenerek beğenilen ve bir yıllığına kiralanan Slovak oyuncu İvan Lietava, Denizlispor'a başarılı olmaya geldiğini söyledi. Önemli olanın kendisinin kaç gol attığı takımın başarısı olduğunu belirten 25 yaşındaki forvet oyuncusu, "Denizlispor'da başarılı olacağıma inanıyorum. Bir yıllığına kiralık geldim ancak uzun yıllar burada da kalabilirim" dedi. 

Öte yandan Antalyaspor maçından sonra bir gün izin yapan yeşil siyahlılar, Konyaspor maçı hazırlıklarına bugün başladı. Milli maç sebebiyle lige verilen bir haftayı en iyi şekilde değerlendirerek eksikleri tamamlamak istediklerini belirten Denizlispor Teknik Direktörü Ali Yalçın, "Antalyaspor'u yenerek ligdeki ilk galibiyetimizi aldık. Alınan galibiyette taraftarlarımızın katkısı büyük. İnşallah bundan sonra ki maçlarda da bize olan desteklerini sürdürürler" dedi.

Denizlispor'da milli takımların kadrolarına çağırılan Çağlar Birinci ve İsmail Baydil'in yanı sıra sakatlıkları süren Emin, Engin ve İlkay çalışmalara katılmıyor.

iha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2008 Salı 17:15:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?