6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Gaspçılar sigara yanığından yakalandı

Denizli'de, kar maskesi takarak üç akaryakıt istasyonundan yaklaşık 2 bin lirayı silah zoruyla gasp ettiği iddia edilen 6 kişi, sigara yanık iziyle yakalandı.

Gaspçıların yakalanmasında, olaydan sonra kaçırmaya çalıştıkları işçinin, bindirildiği otomobilin koltuğuna sigara düştüğünü söylemesi etkili oldu.

Çal ve Tavas ilçeleriyle Pamukkale beldesinde, geçen eylül ve kasım aylarında üç akaryakıt istasyonundan gasp olaylarını soruşturan jandarma, 19 Kasım 2011'de Denizli-Antalya karayolundaki Tavas'a bağlı Sarıabat köyünde bulunan Altıntop adlı akaryakıt istasyonunda meydana gelen gasp ve adam kaçırma girişimini inceledi.

Zanlılar tarafından kaçırılmaya çalışılan iki istasyon çalışanından birinin, bindirildiği otomobilde koltuğun üzerine yanan sigarasını düşürdüğü ifadesi üzerine, söylenen marka da dikkate alınarak 179 otomobil incelendi. Otomobili bir araba kiralama şirketinde bulan jandarma, kiralayanların kimliklerini tespit ettikten sonra Denizli ve Afyonkarahisar'da düzenlediği eşzamanlı operasyonda 6 kişiyi gözaltına aldı.

Zanlıların, MOBESE kameralarının olmadığı yollar üzerinde ve karanlık noktalardai akaryakıt istasyonlarını tercih ettiği belirlendi. Operasyon kapsamında elebaşı olduğu iddia edilen Ç.Y., çete yöneticileri M.D. ve O.K. ile çete üyeler O.Ç, A.Ö. ve N.S. yakalandı. Zanlıların ev ve işyerlerinde, "Has" ve "Ahir" adlı bomba arama köpekleri de kullanılarak yapılan aramalarda yağmalardan elde edilen 87 paket değişik markalarda sigara, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet tek kırma av tüfeği, 1 adet biber gazı, 30 metre ip, 2 adet otomobil, 2 adet kar maskesi ve eldiven ele geçirildi. Zanlılar, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.


 

...
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2011 Perşembe 18:28:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?