3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Gaz kaçağına Türk işi müdahale

Denizli'de bir akaryakıt istasyonunun LPG tankında meydana gelen gaz kaçağı paniğe sebep oldu. İstasyon çalışanları, bez parçaları ve sopalarla gaz kaçağını önlemeye çalıştı.

Bugün öğle saatlerinde İzmir Asfaltı üzerindeki bir akaryakıt istasyonunun LPG tankında, vana kapağının kırılması sonucu gaz kaçağı meydana geldi. Tanktaki gaz kaçağına ilk müdahaleyi istasyonda çalışanlar bez ve sopa ile yapmaya çalışırken, bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi.

Olası bir patlamaya karşı istasyona çıkan tüm yollar kapatılırken, çevredeki işyerleri de bir süreliğine boşaltıldı. Vana kapağı bezlerle kapatılarak gaz kaçağı önlenmeye çalışılırken, vananın ağzına konulan bez parçalarının üzerine refüj taşı da koyuldu. Müdahale sırasında gazdan etkilenen istasyon çalışanları ayran ve su içerek kendilerine gelmeye çalışırken, istasyonun çevresinde oturan vatandaşlar olaya büyük tepki gösterdi ve akaryakıt istasyonunun kendileri için bir tehlike oluşturduğu için şehir dışına çıkarılmasını istedi.

Polis ekipleri müdahale sırasında sık sık çevredeki vatandaşları sigara ve ateş yakılmaması konusunda uyarılarda bulunurken, çevredeki işyerlerinde çalışanlar da kendilerini dışarı attılar.

Tankın tamamının gazla dolu olduğu öğrenilirken, arızanın giderilmesi için İzmir'den ekip çağırıldığı belirtildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 2 Temmuz 2009 Perşembe 18:25:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?