3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Gazilerin başkanı değişmedi

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesi'nin 13. Olağan Genel Kurulu yapılırken, seçime tek liste ile giren başkan Hamdi Helvacılar güven tazeledi.

Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda yapılan genel kurula Denizli Valisi Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mehmet Yüksel ve Mehmet Salih Erdoğan, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kıdemli Albay Feridun Çelenk ve davetliler katıldı. Genel kurulda bir konuşma yapan Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli kıdemli Albay Feridun Çelenk, Denizli Muharip Gaziler Derneği'nin çalışmalarına her türlü desteği veren Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye teşekkür etti.

Belediye Başkanı Zeyebekci de konuşmasında gazi deyince akla şehit olmaya razı olmuş insan geldiğini ve gazilerin milletin bayraklaşmış birer timsali olduğunu belirterek, "Bizler belediye olarak onları namerde muhtaç etmemek için her türlü yardımı yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Kamulaştırma çalışmaları tamamlandığında da derneğimiz yeni binasına kavuşmuş olacak" dedi.

Vali Yavuz Erkmen, içinde bulunduğumuz haftada İstiklal Marşı'nın kabulünün kutlandığını ve üç gün sonra da Çanakkale Şehitlerini Anma Çanakkale Zaferini kutlama günü olduğunu ifade ederek, "Bizler eğer bu vatanda hür, bağımsız ve güven içerisinde yaşıyorsak, bu şehitlerimiz ve gazilerimiz sayesindedir. Gazilerimiz ve şehit yakınlarımız milletimize emanet bırakılmış kişilerdir. Milletimiz de onlara en iyi şekilde sahip çıkmaktadırlar. Ülkemizi bölüp parçalamak isteyenler her zaman olacaktır. Ama biz birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece onların bu çabaları her zamana boşa çıkacaktır. Milletimiz her zaman tek yumruk haline gelmesini bilmiş ve güçlükleri yenmiştir. Bundan sonraki hedefimiz de Büyük Önder Atatürk'ün dediği gibi "Yurtta sulh, dünyada sulh" düsturuna göre yaşamaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Emekli Kıdemli Albay Feridun Çelenk, Vali Yavuz Erkmen ve Belediye Başkanı Nihat Zeybekci'ye derneklerinin flamasını takdim ederek dernek rozetlerini taktı. Daha sonra derneğin faaliyet raporu okundu ve oylamayla kabul edildi. Yapılan oylama sonucunda tek aday olarak seçime giren Hamdi Helvacılar tekrar Denizli Muharip Gaziler Derneği Başkanlığı'na seçildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 15:55:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?