6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Gazilerin maaş isyanı

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, gazilere verilen "şeref aylığı"nın yüzde 6 artışla 206 milyon liraya çıkartılmasına tepki gösterdi.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, gazilere verilen ’şeref aylığı’nın yüzde 6 artışla 206 milyon lira olduğunu belirterek, "Her zaman yaşadığımızı bu sene de yaşıyoruz. Türkiye’de açlık sınırının asgari ücretin üzerinde olmasına rağmen, ne yazık ki bu vatan ve ülke uğruna göğsünü ve canını çekinmeden düşmana siper eden, savaşta şehit düşen arkadaşlarını bırakıp, kahramanca savaşarak savaşlar kazanan, minarede ezanımızı susturmayan, Türk bayrağını indirmeyen gazilerimiz yine unutuldu" dedi.

Gazilere karşı hiç değişmeyen vurdumduymazlığın bu sene de devam ettiğini söyleyen Helvacılar, "Gazilere ’şeref aylığı’ diye verilen aylıklar yüzde 6 artışla 206 milyon lira oldu. Gazilerimiz, Ocak 2005’ten itibaren bu acı kaderine yine razı olacak. Ülkeyi yönetenlere, ’Acaba Mustafa Kemal Atatürk yaşıyor olsaydı, biz gazilere bu şeref aylığını mı razı görecekti’’ diye soruyoruz. Bu kararları alanların vicdanları rahat mı acaba?" diye konuştu.

Gazilerin haklarının birer birer ellerinden alındığını savunan Helvacılar, "Savaşı kaybeden düşman ülkeler gazilerine bin 500-2 bin dolar aylık veriyor ve en yüksek düzeyde yaşam garantisi sunuyor. Daha özel otobüslerin özelleştirilmesinin ilk gününde, sözleşmede yazılı olmasına rağmen gazileri ve eşlerini otobüslerde kartların geçersiz olduğu gerekçesiyle indirdiler. Bu toplumun bir ayıbıdır. Gazilerin onuru ve gururuyla oynanmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

denizli
Yayın Tarihi : 9 Aralık 2004 Perşembe 14:35:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?