3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Gecekondu dönüşüm projesi başladı

Denizli Belediyesi, Toplu Konut İdaresi ile birlikte Denizli merkez Aktepe Mahallesi'nde gerçekleştireceği "Gecekondu Dönüşüm Projesi"nin ilk adımı olan 448 konutun inşaatına başladı.

Başkan yardımcıları ile birlikte konutların yapılacağı alana giden belediye başkanı Nihat Zeybekci, buradaki çalışmaları yerinde inceleyerek müteahhitlerden çalışmaları hakkında bilgiler aldı. 

Zeybekci, "Başlatılan bu proje ile birlikte Denizli’nin önünü açılacak. Gecekondu Dönüşüm Projesi Konutlarının ilk etap çalışmaları yaklaşık bir hafta önce başladı. Şu anda Şantiyeler kuruldu, inşaatların yapılacağı alanların tesviye betonları atıldı" dedi. İlk etapta 448 konut yapılacağını belirten Zeybekci, "Toplu Konut İdaresi ile ortaklaşa başlattığımız bu projenin ilk bölümü yıl sonunda tamamlanacak. Daha sonra Gecekondu dönüşüm projesi çalışmalarımız devam edecek. Amacımız Denizli’yi gecekondu ve kaçak yapılaşmadan kurtarmak, insanların rahat ve sağlıklı yaşayabilmesi için bu tür konutları mümkün olduğu kadar çoğaltmaktır. Böylece bu konudaki Denizli’nin önünü açma iddiamızı gerçekleştirmiş olacağız" diye konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 17:27:58
Güncelleme :23 Nisan 2005 Cumartesi 17:13:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?