2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

GEKA kalkınma kurulundan ilk toplantı

Denizli, Aydın ve Muğla illerini kapsayan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Kalkınma Kurulu, ilk toplantısını EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi.

Her üç ilden kurul üyelerinin katıldığı toplantıdaki yapılan gizli oylama sonucunda Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci Kurul Başkanlığı'na, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da Kurul Başkan Vekilliğine seçildi.

EGS Kongre ve Kültür Merkezindeki Kalkınma Kurulu toplantısına Denizli Valisi Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Muğla Belediye Başkanı Dr.Osman Gürün, Denizli İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir ile Muğla İl Genel Meclisi Başkanı Salih Zeki Köylü ve Aydın İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hali İbrahim Aktemur, ve kurulun diğer üyeleri ile DPT Uzmanı Rasim Akpınar, ve İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr.Ergüder Can katıldı.

KURULUN YAPISI SİVİL AĞIRLIKLI

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Yavuz Erkmen, Denizli, Aydın ve Muğla illerinin bir aile olduğunu ve artık bu illerin sorunlarının çözümü konusunda ellerindeki kaynakları ortak olarak kullanacaklarını belirtti. Erkmen, "Oluşturulmuş olan 100 kişilik Kalkınma Kurulu'nun üçte ikisi sivil, üçte biri de resmi kişilerden oluşuyor. Yani kurulumuzda sivil ağırlıklı bir yapı var" dedi. Avrupa'daki gelişmenin arkasında kalkınma ajanslarının bulunduğunu belirten Vali Erkmen, "Biz de birlik içerisinde bütün potansiyelimizi birleştirerek, bölgemizin kalkınması için her türlü çabayı göstereceğiz" diye konuştu. Kurulun üye yapısı konusuna da değinen Vali Erkmen, üç toplantıya katılmayan üyelerin kurul üyeliklerinin düşeceğini ve bunların yerine başka kurumlardan üyelerin geleceğini söyledi.

GİZLİ OYLAMA YAPILDI

Vali Erkmen'in konuşmasının ardından yapılan oylama sonucunda Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz, Buldan Ticaret Odası Genel Sekreteri Ayhan Emirdağ asil üyeliklere, Levent Altıntaş ve Bülent Öztürk de yedek üyeliklere seçildi. Daha sonra Kurul Başkanı seçimine geçildi. Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun aday oldukları başkanlık seçiminde, yapılan gizli oylama sonucunda Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci 68 oyla Kurul Başkanlığına, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da 66 oyla Kurul Başkan Vekilliğine seçildi.

KALKINMA AJANSLARI BÜYÜM BİR ADIMDIR

Kalkınma Kurulu Başkanı Nihat Zeybekci, seçimden sonra yaptığı konuşmada, karşılıklı menfaatlerin en üst düzeyde bulunduğu ilişkilerin en uzun süreli ilişkiler olduğunu ifade ederek, "Üç ilimizin menfaatleri de en üst düzeyde buluşmuştur. Kalkınma Ajansları büyük bir adımdır. İnsanların yerelde kendi problemlerini çözmeleri açısından çok önemli bir oluşumdur" diye konuştu. Zeybekci ayrıca yapılan centilmenlik anlaşması nedeniyle bir yılın sonunda istifa edeceğini ve yerini Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na bırakacağını ve kurul başkanlıklarının bu şekilde dönüşümlü olarak sürdürüleceğini sözlerine ekledi.

GEKA Kalkınma Kurulu ikinci toplantısının 22 Aralık'ta Aydın'da yapılmasına karar verildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2009 Cuma 17:24:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?