2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Geleceğin yıldızları sahada...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) işbirliği ile organize edilen Herkes İçin Futbol İl Şenliği Denizli'de yapıldı.

MEB-TFF Herkes İçin Futbol Projesi kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Denizlispor Kulübü, Denizli Futbol İl Temsilciliği, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Denizli Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ve Türkiye Futbol Adamları Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi'nce ortaklaşa düzenlenen Herkes İçin Futbol İl Şenliği, Denizlispor Zafer Katrancı Tesisleri'nde yapıldı.

Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi ile devam eden şenlikte, 18 ilçe ve Denizli merkezde yaklaşık bir aydır sürdürülen çalışmalar neticesinde tespit edilen yüzlerce yetenekli küçük sporcu sahaya çıktı.

18 ilçenin yanı sıra Denizli'den de 6 takımın katıldığı şenlikte, takımlar çekilen kura sonucu birbirleriyle karşılaştı. Oldukça çekişmeli maçların oynandığı şenlikte, küçük sporcular yeteneklerini ortaya koyarak seçilmek için büyük çaba sarfettiler. Denizlispor'un altyapısı için organize edilen şenlikte seçilen minik sporcular oluşturulacak Denizli Karması'nda da forma giyecek. Denizlispor Futbol Eğitim Merkezleri Sorumlusu Ayhan Turan Karaca, 1996-1999 yaş gruplarında Denizli'nin rezerve sporcu potansiyelini ortaya çıkarmayı hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki dönemlerde Denizlispor ve Türk futbolunun geleceğini kurmak için bir proje hazırlandı. Bu proje Milli Eğitim, TFF ve Denizlispor ayağıyla yapılmış tek projedir" dedi.

Denizli Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kıvrak ise 21 görevlinin 18 ilçeyi tek tek dolaşarak oradaki yetenekli öğrencileri tespit ettiğini belirterek, "Bugün projenin son aşamasına gelindi. Burada ilçelerden gelen 18 takım ve Denizli merkezden seçilen 6 takım olmak üzere toplam 24 takımın katıldığı etkinlik ile Denizlispor'un altyapısı oluşturulacak ve Denizli karmasının tespiti yapılacak. Bu karma diğer illerin karmalarıyla karşılaşacak. Hedefimiz, yetenekli öğrencilerin tespit edilmesi ve bu sporcuların Denizlispor altyapısına kazandırılmasıdır" dedi.

Şenlik etkinlikleri, çerçevesinde çocuklar yan sahada organize edilen penaltı atışlarına da katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2009 Salı 15:29:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?