2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gelin birlikte yakalım!

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından ot ve anız yakmaların ehil insanlar tarafından yapılması amacıyla başlattığı 'Gelin Birlikte Yakalım Kampanyası başarıya ulaşırken, ot ve anız yangınlarında yüzde 80'lere varan azalma kaydedildiği belirtildi..

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nün geçen yıl başlattığı ve bu yıl da sürdürdüğü çalışmalar ot ve anız yangınlarında büyük oranda düşüş görülmesine sebep oldu. Denizli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'ne yılda yaklaşık bin 800 yangın ihbarının geldiği, bunun bin 150'sinin ot ve anız yangınlarından kaynaklanan ihbarlardan oluştuğu belirtilerek, geçen yıl 2 kişinin itfaiyeye haber vermeden ot ve anız yakmak isterken evlerini de yaktığı kaydedildi.

Denizli Belediyesi İtfaiye Müdür İlyas Tuncer, başlattıkları kampanyanın vatandaşlardan tam destek gördüğünü, sonucunda da yangınlarda yüzde 80'lere varan azalma kaydedildiğini söyledi. Günde 4-5 ot ve anız yangını için randevu verildiğini ifade eden Tuncer, "Artık vatandaşlarımız ot ve anızlarını kendisi yakmıyor, bizleri arıyor. Ekiplerimizde gerekli önlemlerin alınmasının ardından risk taşıyan bölgede otları ve anızları yakıyor. Ormanlara yakın olan yerlerdeki otların çevresi, yakılma öncesinde greyderle temizleniyor. Bu yıl yağışların etkisiyle otların boyu bir metreyi geçti. Bu da yangın açısından büyük risk taşımaktadır. Kuru otlar adeta birer barut gibi. Vatandaşlarımız kuru otları yakmak istiyorsa bize müracaat etsin. Kendilerine bir saat verelim. O saatte de yakılması gereken otları birlikte yakalım." dedi.

Tuncer, kampanya kapsamında 2 haftada 120 ot ve anızın yakıldığını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 18:10:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?