5
Mayıs
2024
Pazar
DENİZLİ

Gelinine böbrek verdi yılın annesi oldu

DENİZLİ'nin Tavas İlçesi'ne bağlı Kızılcabölük Beldesi'nde oturan 54 yaşındaki Elmas Tıraş, gelini 30 yaşındaki Medine Tıraş'a bir böbreğini verip sağlığına kavuşturunca, Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği (GEKİAD) tarafından yılın annesi seçildi.

Geçen yıl rahatsızlanan Medine Tıraş, ailesi tarafından Denizli Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Yapılan tetkikler sonucunda Medine Tıraş'ın böbrek yetmezliği olduğu ortaya çıktı ve nakil yapılması gerektiği söylendi. Medine Tıraş'a uygun böbrek bulunması için Doku ve Organ Transplantasyon Merkezi'ne başvuruldu. Ancak, aylar geçmesine rağmen uygun böbrek bulunamayınca fedakar kayınvalide Elmas Tıraş, böbreğini gelinine verebileceğini söyledi. 

Pamukkale Üniversitesi'nde yapılan tetkiklerde Elmas Tıraş'ın böbreğinin dokularının gelinine uygun olduğu ortaya çıktı. Geçen haziran ayında Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yapılan ameliyatla kayınvalide Elmas Tıraş'tan alınan böbrek, gelini Medine Tıraş'a nakledildi. Elmas Tıraş, çok sevdiği gelininin acı çekmesine dayanamadığını söyleyerek, “Gelinim benim evladım. Gencecik yavrumu çaresiz bırakamazdım. Böbreğimi hiç düşünmeden gelinime verdim” dedi.

Böbrek nakli gerçekleştirilerek sağlığına kavuşan Medine Tıraş, bu fedakarlığından dolayı kayınvalidesine minnettar olduğunu söyleyerek, “Kayınvalidemin bir parçasını taşıyorum. Aynı duruma kayınvalidem düşse, hiç düşünmeden aynı fedakarlığı ben de yapardım. Çünkü onu çok seviyorum” diye konuştu.

Elmas Tıraş'ın gelinine yaptığı fedakarlığı gören Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği yöneticileri yılın annesi seçmeye karar verdi. Dernek Elmas Hanım ve ailesini davet ederek, bu davranıştan dolayı Elmas Tıraş'ı tebrik etti ve onur plaketi verdi.

Genç Kızılcabölüklü İşadamları Derneği Başkanı Selahattin Yılmazlı, “Övgüye layık bu davranışı için Elmas Hanım'ı tebrik ediyoruz. Elmas Tıraş’ı mayıs ayını beklemeden yılın annesi seçtik. Türkiye’de de yılın annesi seçilmesi için kadın derneklerine başvurumuzu yapacağız. Elmas Hanım'a ve gelini Medine Hanım'a uzun ve mutlu bir hayat diliyoruz” dedi.
hürriyet
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2006 Çarşamba 13:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selcuk ozkalin IP: 84.193.225.xxx Tarih : 23.11.2006 15:48:27
Ne diyelim böyle bir anneye can kurban, Cennet annelerin ayagi altindadir diye bosa söylenmemis bütün ANNELERIN ellerinden öperim.Annemi bir gün görmedigim zaman ariyorum özlüyorum keske herkes annesinin kiymetini bilse gec olmadan fazla yazamayacagim duygulu oldugum anlardan bir tanesi. Belcika dan selamlar Selcuk.