3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Gençlik Merkezi, kent otel oluyor

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkanlığa seçilmesinin ardından geçen 10 aydaki icraatlarını anlattı. Zeybekci, başkanlığa gelişinin ardından geçen süre içindeki yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Denizli Belediyesi Lokali’nde gazetecilerle biraraya gelen Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, başkanlığa gelişinin ardından geçen süre içindeki yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Denizli’de sorunları öncelik sırasına göre çözmek için çalıştıklarını belirten Başkan Zeybekci, "Biz göreve geldikten sonra yarım kalan yatırımları tamamlamak üzere çalıştık. Seçimden kısa bir süre önce tamamlanmadan açılan ve daha sonra kapatılan Askeri Geçiş Yolu’nu tamamlamak için gayret gösterdik. Onda biri tamamlanmış yolun, protokoldeki eksiklerini 2 ay önce tamamladık. Şu anda belediyenin yapacağı projedeki bütün eksiklikler giderildi ve projenin hizmete girmesini bekliyoruz" dedi.

Doğru Yol Partisi (DYP) Genel Başkanı Mehmet Ağar’ın yerel seçimlerden önce bitmeyen yolu hizmete açtığını ifade eden Zeybekci, "Bu yol siyasi amaç için mi yapıldı?" diyerek tepki gösterdi. Şehir içindeki trafik sıkıntılarını gidermek için de çalışmaların sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Zeybekci, "Şehir içindeki önemli birçok ana yolu tek yön yapmak için çalışmaları sürdürüyoruz. Bir ana yolu tek yön yapınca alternatifinin güçlü olması lazım. Gazi Bulvarı, Saltak Caddesi, Atatürk Bulvarı, Halk Caddesi, İkinici Ticari Yol’la ilgili çalışmalarımız sürüyor. Bunun yanında Denizli trafiğine nefes aldıracak çevre yolu projesinde de önemli adımlar atıldı" şeklinde konuştu.

Demokrasi Meydanı’ndaki Gençlik Merkezi’nin önemli bir yatırım olduğunu ve atıl yatırım olduğunu dile getiren Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, "Buranın işlevsel bir duruma getirilmesi için proje üretiyoruz. Buraya planlandığı gibi hayata geçirilmesi mümkün değil. Projede 400 dükkan düşünülmüş, ancak bu kadar dükkan için otopark hesaplanmamış. Bizim düşüncemiz, Denizli Gençlik Merkezi’ni bir kent oteli haline getirilmesi. Toplantı salonlarıyla, lokantalarıyla şehrin içinde dışarıdan gelenlerin konaklayabilecekleri, toplantıların yapılabileceği bir tesis haline getirilmesi için proje çalışmalarını sürdürüyoruz" dedi.
Denizli’nin en önemli projelerinden birisinin de kanalizasyon sistemi ve atık suların arıtılması olduğunu hatırlatan Başkan Zeybekci, "Özellikle atık suların arıtılması için ve kanalizasyon sisteminin yenilenmesi için çalışmalar yapılıyor, bunun için 45 milyon dolarlık bir proje söz konusu" diye konuştu.

Denizli’nin çağdaş bir şekilde gelişmesi için Bütünşehir Yasası’nın çıkması gerektiğini de vurgulayan Zeybekci, "Denizli’nin çevresinde 17 ayrı belediye var. Bunlar kendilerine göre imar planı uyguluyor ve Denizli’nin gelişmesi engelleniyor. Bağbaşı, Servergazi gibi birçok yeri kaybettik. Bundan sonrası için tedbir alınması gerekiyor. Yeşil alanı, okul sahası gibi hayati önemi olan yerler ayrılmadan planlamalar yapılmış. Bütün bu olumsuzlukların önüne geçilmesi için öncelikle Bütünşehir Yasası’nın hayata geçirilmesi şart" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2005 Pazartesi 15:10:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?