2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

'Gerilim son bulacak'

Denizli Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Özer, AK Parti hakkında açılan kapatma davasından çıkan sonucun memnuniyet verici olduğunu söyledi.


DTO Yönetim Kurulu Başkanı Özer yaptığı açıklamada, siyasi partilerin demokrasinin temel unsurları olduğunu ve kolaylıkla kapatılmasının demokrasiye zarar verdiği örneklerin tarihte mevcut olduğunu söyledi. Anayasa Mahkemesi'nin vermiş olduğu kararın isabetli olduğunu belirten Özer, "Demokrasimizin bu zor sınavdan başarıyla geçtiğine inanıyorum. Kapatma davasından bu yana Türkiye bir gerilim içinde bulunuyordu. Bu gerilim ticari ve ekonomik yapımıza ciddi ölçüde zarar veriyordu. Dünya ekonomisinde yaşanan finansal krizin etkilerini hissetmeye başladığımız bu dönemde herkesin bu süreçten kendince dersler çıkarmış olmasını umut ediyorum. Artık daha fazla vakit kaybetmeden beklenen yatırımların, reformların ve iş dünyasının önünü açacak düzenlemelerin bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyorum. İş dünyamızın beklentileri ve demokrasimizin gelişmesi için yapılacak çalışmalara halkımızın özenle destek vermesi gerekmektedir. Kararın değerlendirmesi daha çok hukukçuklara, siyaset bilimcilere
bırakılmalı ve hayat normal akışına dönmelidir. Anayasa Mahkemesi'nin almış olduğu karar memleketimize ve iş dünyamıza hayırlı olsun" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 18:40:05
Güncelleme :31 Temmuz 2008 Perşembe 18:26:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?