6
Mayıs
2024
Pazertesi
DENİZLİ

Giray Bulak:'şartlar çok ağır'

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, mevcut çalışma şartları altında futbolcuların büyük sıkıntı çektiklerini belirterek, "Her sabah saat 06.30'da uyanıyoruz ve saat 08.00'de ilk idmanı yapıyoruz. Öğle yemeğini yedikten sonra birkaç saat istirahat ediyor ve akşam 45 dakikalık otobüs yolculuğundan sonra Cankurtaran'a giderek ikinci idmanımızı yapıyoruz. Gece 22.00'de dönüyor, 23.30'da futbolculara yat diyoruz. Bu şartlar bırakın profesyonel bir futbolcuya, bir insana yapılmayacak insafsızlıktır" dedi. Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen "Ali Uğur Tezel Bölgesel Futbol Antrenörleri Gelişim Semineri"ne katılan Teknik Direktör Giray Bulak, Denizlispor'u ve Türk antrenörlüğünü değerlendirdi. TÜFAD'ın Türk antrenörlerinin gelişmesi konusunda önemli çalışmalar yaptığını, bu çalışmalara herkesin katkıda bulunması gerektiğini belirten Giray Bulak, antrenörler arasındaki dayanışma ve bilgi aktarımının rekabeti artıracağını söyledi. Denizlispor'daki 1.5 yıllık görevi sırasında 30'un üzerinde futbolcunun takımdan ayrıldığını belirten Bulak, "Böyle bir sirkülasyon içerisinde geçen sezon büyük bir başarıya imza attık. Bu başarı, doğru insanlarla, doğru bir çalışma neticesinde ortaya çıktı" dedi.
Yeni sezonda Denizlispor'un ligi kaçıncı sırada bitireceğinin fazla önemli olmadığını kaydeden Bulak, "Ligi 8. bitirirsek başarısızlık, 3. bitirirsek başarı sayılmaz. Benim için başarı tesisleri tamamlanmış ve kendi ayakları üzerinde borçsuz bir kulüp oluşmaktır" diye konuştu.
Giray Bulak, her sabah saat 06.30'da uyandıklarını ve saat 08.00'de ilk idmanı yaptıklarını belirterek, "Öğle yemeğini yedikten sonra birkaç saat istirahat ediyor ve akşam 45 dakikalık otobüs yolculuğundan sonra Cankurtaran'a giderek ikinci idmanımızı yapıyoruz. Gece 22.00'de dönüyor, 23.30'da futbolculara 'yat' diyoruz. Çünkü ertesi sabah yine erken kalkmak zorundalar. Bu, bırakın bir profesyonel futbolcuya, bir insana bile yapılmayacak bir insafsızlıktır. Tesis olmaması nedeniyle böyle yapmak zorunda kalıyoruz. Geçen sezon ligi 5. sırada bitiren bir takıma maalesef biz bunu yapıyoruz. Bu şartlar altında bir futbolcuyla barışık olabilmek, barışık çalışabilmek çok zor bir olay" dedi. Süper Lig'de geçen sezon başarılı olmalarına rağmen bekledikleri seyirci desteğini bulamadıklarını ifade eden Bulak, bunu Denizli'de işsizlik oranının düşük olması ve tatil beldelerinin Denizli'ye yakın olmasına bağladı. Ligde Cumartesi günü oynadıkları maçlarda seyircilerin stada gelmediğini kaydeden Bulak, "Tatil beldelerinin Denizli'ye yakın olması sebebiyle taraftarlar maçlara gelmedi" diye konuştu. Konuşmanın ardından TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil, Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak'a plaket verdi. Seminerin sonunda Bulak, seminere katılanlarla birlikte basın mensuplarına poz verdi.
iha-denizli
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2004 Pazartesi 18:00:03
Güncelleme :30 Ağustos 2004 Pazartesi 13:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?