3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Giray Bulak'a FB'li öğrencilerden tepki

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak’ın, Pamukkale Üniversitesi’nde (PAÜ) verdiği konferans öncesi Fenerbahçe forması giymiş üniversite öğrencileri ile güvenlik ekipleri arasında gerginlik yaşandı.

Türkiye Kupası yarı finalinde Fenerbahçe’ye elenen Denizlispor’da, Teknik Direktör Giray Bulak, antrenmanın ardından PAܒde düzenlenen Kariyer Günleri’ne konuşmacı olarak katıldı.

Giray Bulak salona gelmeden önce bir grup Fenerbahçe taraftarı üniversite öğrencisi, salona Fenerbahçe forması ile girdi. Üniversitenin güvenlik ekipleri ve yetkililer, öğrencilerin üzerlerindeki formayı çıkarmasını istemeleri üzerine gerginlik yaşandı.

Üniversiteli öğrenciler, bir süre formalarını çıkarmak istemedi ve karara tepki gösterdi. Görevliler ile öğrenciler arasında yaşanan gerginliğin ardından, öğrenciler formaları çıkardı.

Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak, salona girdiğinde alkışlarla karşılandı. Özgeçmişinin okunmasından sonra konuşmasına başlayan Bulak, futbol kariyeri ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasında sık sık anılarına yer veren Bulak, Fenerbahçe ile oynanan Türkiye Kupası yarı final maçında Ümit Özat ile aralarında yaşananları anlatarak, Fenerbahçe kaptanına tepki gösterdi.

Yorgun olduğu için yavaş yavaş sesi kısılmaya başlayan ve bu konuda öğrencilerden özür dileyen Bulak, daha sonra soruları cevaplandırdı.

Maçta yaşananlar ile ilgili bir soruyu cevaplandıran Bulak, stat koridorunda bazı Fenerbahçeli yöneticilerin kendisine "Bittin sen" diye bağırdığını öne sürerek, "Seven insandan korkacaksınız. Benim ekmeğimi elimden kimse alamaz. Devletten ihale almış zengin olmuş 3-5 tane yönetici, devre arasında benim arkamdan ’Bittin sen, bitireceğiz seni’ diye bağırdı. Sen beni bitiremezsin. Niye bitiremezsin biliyor musun? Ben Hakkari’de de, Hatay’da da, Bulancak’ta da, Akçakoca’da da çalışırım. Ben ekmeğimin peşindeyim, limon satar çoluk çocuğumun rızkını çıkartırım. Sen, beni bitiremezsin. Ben buraya tırnaklarımla gelmişim, sen beni nasıl bitireceksin?" dedi.

Bu konuşması uzun süre alkışlanan Bulak, konferansın sonunda, formaları çıkartılan öğrencilerin sorularıyla karşılaştı.

Kendilerine söz hakkı verilmediğini iddia eden Fenerbahçeli öğrencilerin, "Fenerbahçe formasından rahatsız oluyor musunuz? Siz gelmeden üzerimizdeki formaları çıkarttılar" şeklindeki sorusuna, "Ben rahatsız olmam. Ancak formayla buraya gelmek belki birkaç arkadaşınızı rahatsız edebilir. Bu konuda kutuplaşma yapmamak lazım. Önemli olan Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray, Denizlispor, Trabzonspor seyircisi değil, futbol seyircisi olmaktır" yanıtını verdi.

Konferansın sonunda PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kazdağlı, Denizlispor Teknik Direktörü Giray Bulak’a plaket ve çiçek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 21:54:25
Güncelleme :27 Nisan 2005 Çarşamba 13:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
şenard avardze IP: 81.213.207.xxx Tarih : 23.04.2005 17:04:16
DEĞERLİ HEMŞEHRİM GİRAY BULAĞI SAYGI DUYORUM KENDİSİ HER KARADENİZLİ GİBİ NAMUSLU DURUST BİR KİMSEDİR