3
Mayıs
2024
Cuma
DENİZLİ

Gökyüzünde şenlik başladı

DÜNYANIN EN İYİ YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRİYOR

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süperfinal Müsabakaları, Denizli'de başladı.

Denizli Adrenalin Derneği'nin düzenlediği Denizli Valiliği ile Denizli Belediye Başkanlığı'nın desteklediği Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Süperfinal'i başladı.

Bu yıl yamaç paraşütünde yapılan tüm yarışmaların en iyi pilotlarının katıldığı müsabakalar renkli görüntülere sahne oluyor. Yaklaşık 30 ülkeden 16 bayan, 115 erkek olmak üzere toplam 131 sporcunun katılımı ile gerçekleşen müsabakalarda ilk uçuşlar bu sabah Çökelez Dağı'nda başladı. Uçuşlar öncesi katılan pilotlara bölge ve uçuşlarla ilgili Yamaç Paraşütü Dünya Kupası Organizasyonu Başkan Yardımcısı Semih Sayır tarafından brifing verildi. Hava ve rüzgarın uçuşlar açısından çok iyi olduğu ilk günde, pilotlar hazırlıklarını tamamladıktan sonra uçuşlara başladı. Çökelez Dağı'ndan atlayış yapan pilotların performansı izleyenlerin beğenisini kazanırken, Denizli semaları bir anda yamaç paraşütleriyle renklendi.

Organizasyonun Denizli'ye gelmesinin üç yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu belirten Semih Sayır, şöyle konuştu: "Önce burada bir test çalışması yapıldı. Daha sonra bir dünya kupası düzenlendi. Bu yarışma dünya kupalarının finali. Yani 2010 yılı içinde yapılan bütün yarışmaların en iyi pilotları buraya geldi. Şu ana kadar 7 yarışma yapıldı. En iyi dereceleri yapan pilotlar burada. Bunun dışında bizim efsane dediğimiz yamaç paraşütü dünyasına malolmuş isimleri de buraya çağırdık."

Yılın en büyük organizasyonunu düzenlediklerini anlatan Sayır, şunları söyledi: "Yaklaşık 3 aydır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bütçemiz yeterli değil. Yerel yönetimlerin de desteği gerekiyor. Bir takım yardımlar aldık ama bana göre yeterli değil. Keşke bu müsabakalara daha hazır olabilseydik. Görev alan tüm arkadaşlar çok memnun." Denizli'nin yamaç paraşütü açısından dünyanın en iyi uçuş bölgelerinden biri olduğunu belirten Sayır, o yüzden burayı seçtiklerini söyledi.

Yamaç Paraşütü Dünya Kupası süperfinal müsabakaları 2 Ekim tarihine kadar devam edecek.

DÜNYANIN EN İYİ YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRİYOR
DÜNYANIN EN İYİ YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRİYOR
DÜNYANIN EN İYİ YAMAÇ PARAŞÜTÇÜLERİ GÖKYÜZÜNÜ ŞENLENDİRİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2010 Çarşamba 16:03:03
Güncelleme :22 Eylül 2010 Çarşamba 18:42:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?