2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gökyüzüne çıktı trafikten kurtuldu

Pamukkale semalarında ‘mikrolight’la turistleri gezdiren Mustafa Paşa, eviyle işi arasında da uçarak gidip geliyor. “Üç yıldır karayolunu kullanmıyorum. Uçmak çok zevkli bir şey” diyor


Lakabı, ‘Göklerin paşası’
DENİZLİ’NİN Akköy İlçesi’ne bağlı Kavakbaşı Köyü’nde yaşayan profesyonel paraşüt ve mikrolight (bir çeşit motorlu hava aracı) eğitmeni Mustafa Paşa (37), yerli ve yabancı turistleri, Pamukkale semalarında gezdiriyor. Kendine ‘Göklerin paşası’ diyen Mustafa Paşa, eviyle Pamukkale arasında da uçarak gidip geliyor. Neredeyse tüm zamanını gökyüzünde geçirdiğini belirten Paşa, 3 yıldır karayolunu kullanmadığını söylüyor.

‘Son derece emniyetli’
10 DAKİKA gibi kısa sürede evinden işine, işinden de evine gittiğini anlatan Paşa, şöyle diyor: “Pamukkale’ye 2006’da yerleştim. Burada turizm 12 ay sürüyor. Hava şartlarının elverişli olduğu günlerde yerli ve yabancı turistleri Pamukkale semalarında gezdiriyorum. Uçmak çok keyifli. Mikrolight, dünyanın en emniyetli hava taşıtı. Motoru arızalansa bile süzülerek iniş yapılabilir. Paraşüt sistemi de var.”

Milliyet Ege
Yayın Tarihi : 11 Ekim 2008 Cumartesi 11:04:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?