2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gol düellosunu Denizli kazandı

Turkcell Süper Lig'in 12. haftasında Denizlispor, gol düellosu şeklinde geçen maçta Bursaspor'u 4-3 mağlup ederek kendi sahasında kazanmayı sürdürdü.


Denizli Atatürk Stadı'nda yaklaşık 8 bin taraftarın izlediği karşılaşmada karşı karşıya gelen Denizlispor ile Bursaspor maçının ilk yarısı pozisyonsuz ve golsüz sona ererken, ikinci yarıda her iki takım da oynadıkları futbol ve attıkları gollerle büyük alkış topladı. Maçtan sonra Denizlisporlu futbolcular, 'Bizi her zaman destekleyin. Yanımızda olun' yazılı bir pankart açarak taraftarlarına teşekkür etti.


Denizlispor Teknik Direktörü Ümit Kayıhan, 14 yıl sonra Denizlispor'daki ilk maçından galip ayrılmanın sevincini yaşadığını belirterek, "Kazanarak buradan çıkmak en büyük düşümdü. Bunu bana yaşatan futbolculara ve Denizli medyasına teşekkür ederim. Kazanmak çok önemli ama 2 haftada yediğimiz 6 gol çok düşündürücü. Bunu çözmek elbette bizim işimiz. Ama oyuncularımın kazanma arzusu o kadar yüksek ki, neden 2-0'dan sonra geriye çekildiklerini sordum. Bu da psikolojik. Bunu da çözmek bizim işimiz. Takım maç
kazanmak için öne geçmişken geri çekilmemesi gerekirken tepkiyle kendisini geri atar. Biz bunun sıkıntısını yaşadık. Yediğimiz gollerle 3-2 mağlup duruma düştük ama aynı oyuncular maçı 4-3 kazandı. Burada çok dikkatli olmamız gerekir. Her zaman şans böyle yüzümüze gülmeyebilir. Bazı konularda dikkatli olmalıyız. Bugün herşey bizim yanımızdaydı. Kazandığımız için çok mutluyum" dedi.


Bursaspor Teknik Direktörü Güvenç Kurtar, kaybettikten sonra konuşmanın zor olduğunu belirterek, "Buradan galibiyetle ayrılmak istiyorduk. Denizlispor yeni transferlerle iyi mücadele eden bir takım. Öne geçtiler ama biz onları yakalayıp öne geçtik ama arka arkaya 2 gol daha yedik. Maçı ikinci yarıda giren Fatih Yiğen çevirdi. Ona tedbir almaya zamanımız olmadı. Mağlup olduk. İki takımın futbolcularını da kutluyorum" diye konuştu.


Denizlisporlu futbolcu Caner ise seyir zevki yüksek bir maç oynadıklarını ifade ederek, "Enteresan bir maç oynadık. Kocaelispor maçında olduğu gibi 2-0 öne geçtik ve 3-2 mağlup duruma düştük sonra yeniden galip geldik. Seyir zevki yüksek bir maçtı. Eskişehirspor maçından mutlaka puanla dönmemiz gerekiyor" dedi. Denizlisporlu futbolcu Çağlar da mutlak galibiyet için sahaya çıktıklarını belirterek, "Maçı kazanmak için elimizden geleni yaptık. Bu bilinçle sahaya çıktık. 2-0 öne geçtik ancak geri yaslandık ve baskı yedik. Bunun bedelini 3 golle ödedik. Sonra 2 gol daha atıp maçı kazandık. Bizim için bu maç çok önemliydi. Bu hafta Eskişehispor'la oynayacağız. Eskişehir'i yenerek bu maçın anlamını pekiştirmek istiyoruz" şeklinde konuştu.


Bursasporlu futbolcu Gökhan Güleç, 2-0 mağlup duruma düşmelerine rağmen maçı 3-2'ye getirdiklerini belirterek, "Galibiyeti korumamız gerekirdi ancak yapamadık. Konsantre eksikliği olduğuna inanıyorum. Yenildiğimiz için üzgünüm" dedi. Maçın 6. dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Bursaspor'un kaptanı Yusuf Şimşek, "Güzel ve zevkli bir maç oldu. iki takım da iyi şeyler yaptı. 2-0 mağlubiyetten 3-2 öne geçtik ama maçı kazanamadık. Denizlispor'u kutluyorum. Bursaspor olarak toparlanmamız gerekiyor çünkü gidişimiz iyi değil" ifadelerini kullandı.

iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2008 Pazar 18:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?