2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gölbaşı Belediye binası hizmete açıldı

Denizli'nin Kale İlçesi'ne bağlı Gölbaşı Belde Belediyesi hizmet binasının açılışı yapıldı. 

Törene, Denizli Valisi Hasan Canpolat, İl Jandarma Komutanı Cemal Temizöz, Emniyet Müdürü Muzaffer Erkan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Oklu, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Yüceliş, Kale Kaymakamı Ömer Dağdeviren, Kale Belediye Başkanı Abdullah Karaayvaz, daire müdürleri ile, Gölbaşı Belediye Başkanı Mustafa Müftüoğlu ve vatandaşlar katıldı. 

Gölbaşı Belediye Başkanı Mustafa Müftüoğlu, şimdiye kadar Jandarmaya ait olan binada belediye hizmetlerini yürüttüklerini artık kendi binalarına taşınma imkanı bulduklarını söyleyerek, "Kendi binamızda hizmet verecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.Belde halkımız büyük oranda işlerini bize 27 kilometre mesafedeki Aydın'ın Karacasu ilçesinde görüyor. Bizler Karacasu'ya bağlanmak istiyoruz. Bu konuda daha önce referandum yapıldı ve belde halkımız yüzde 80 oranında evet oyu verdi, ama her nedense bizim oraya bağlanmamıza izin verilmedi. Şimdi bu konudaki isteğimizi tekrarlıyorum ve sizlerden yardım istiyorum" dedi. 

Denizli Valisi Hasan Canpolat ise, başkan Müftüoğlu'na espiri ile karışık bir cevap vererek "Aydın bize Buharkent ilçesini versin biz de Aydın'a sizi verelim" dedi. 

Başkan Müftüoğlu'nun okullarının yetersiz olduğu ve ek bina istediklerini dile getirmesinin ardından konuyu inceleyeceklerini ve gereğini yapacaklarını belirten Vali Canpolat, "Gölbaşı taşımalı eğitim merkezi olması nedeniyle bir sıkıntı mevcut. Ancak bu sıkıntının aşılması için öğrencileri buraya taşımaktan ziyade öğretmenlerimizi öğrencilerimizin geldikleri yere taşıyarak bu sıkıntıyı aşmayı planlıyoruz. Denizli'de taşımalı sistem ve yurt dağılımını yeniden ele alıyoruz. Çevre köylerden bir yere öğrencilerimizi getirmektense öğretmenlerimizi o köylere taşıyarak hem binalarımızı atıl durumdan kurtarmak hem de çocuklarımızın ailelerinin bulunduğu yerlerde eğitim görmelerini sağlamak istiyoruz. Bir başka ile bağlanma talebine gelince; bu tip taleplerin dikkatlice incelenip karar verilmesi gerekir. 

Denizli'ye bağlanmak isteyen yerler de var, Denizli'den ayrılmak isteyen yerler de var. Bu konuları birlikte ve dikkatlice ele almak lazım. Sizin talebinizi de meşru bir talep olarak değerlendiriyoruz. Buharkent de bize bağlanmak istiyor ama Aydın izin vermiyor. Siz Aydın'ı Buharkent'i vermesi için ikna edin bez de sizi Aydın'a verelim" diye konuştu. 

Konuşmaların ardından üç katlı, birinci katı belediye hizmet binası, ikinci katı ana sınıfı ve son katı inşaat halinde olan Belediye Hizmet binası Vali Hasan Canpolat ve protokol üyeleri tarafından açıldı. Binanın 130 bin YTL'ye mal olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 15:26:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?