2
Mayıs
2024
Perşembe
DENİZLİ

Gölemezli'den Pamukkale'ye termal su

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Gölemezli beldesinde çıkan jeotermal suyun Pamukkale ve Karahayıt bölgesine getirilmesi için çalışma yapılacağını söyledi.

Bir dizi inceleme ve açılışlara katılmak üzere Denizli'ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, bu sabah Pamukkale'de bir toplantıya katıldı.

Pamukkale Kocaçukur'da düzenlenen toplantıya, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Vali Yavuz Erkmen, AK Parti Denizli Milletvekilleri Mithat Ekici, Mehmet Salih Erdoğan, Selma Aliye Kavaf, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Vali Yavuz Erkmen yaptığı konuşmada, Pamukkale ve Karahayıt beldelerinin sıkıntılarını Bakan Eroğlu'na anlattı.

c sondaj yapılarak termal su bulunduğunu ve bu termal suyun Pamukkale ve Karahayıt'a getirilmesi gerektiğini söyleyen Vali Erkmen, yine bu bölgede içme suyu hattının tamamen eskidiğini, su borularında kaçakların olduğunu, bu nedenle içme suyu alt yapısının yenilenmesi gerektiğini ifade etti.

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise, Gölemezli'de çıkarılan jeotermal suyun Pamukkale ve Karahayıt bölgesine getirilmesi gerektiğini ve kendisinin de bu konuyu çok istediğini söyledi. Birinci hedeflerinin bu olduğunu belirten Eroğlu, kaliteli suyun şart olduğunu, içme suyu alt yapı hattının bakanlığın bütçesiyle yapılabileceğini sözlerine ekledi.

Bakan Eroğlu daha sonra karayoluyla Ankara'ya gitti.

iha
Yayın Tarihi : 12 Mart 2009 Perşembe 15:53:28
Güncelleme :12 Mart 2009 Perşembe 16:05:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?