7
Mayıs
2024
Salı
DENİZLİ

Gönüllü antrenörlük kursu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği Gönüllü Futbol Antrenör Sertifika Programı Denizli'de başladı.


TFF Araştırma-Planlama-Eğitim ve Geliştirme (AR-PEG) departmanı tarafından Grassroot uygulaması çerçevesinde Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde başlayan ve 2 gün sürecek olan programa 104 kişi katıldı. TFF AR-PEG Grassroot Sorumlusu Necat Gülpınar'ın konuşmacı olarak katıldığı programda, antrenör adaylarına toplam 6 saat süreyle, etik kurallar, futbol oyun kuralları, iletişim, beslenme ve sporcu sakatlıkları konularında bilgiler aktarıldı. TFF AR-PEG Grassroot Sorumlusu Necat Gülpınar, gönüllü antrenör kavramının profesyonel olarak yapılmayan ve sporcu için güvenli ortamı sağlayarak sporcu yetiştirmeyi amaçlayan bir sistem olduğunu söyleyerek, "Biz burada futbolun temelini atıyoruz. Gönüllü antrenörlerin neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. Katılım ve adayların seminerdeki paylaşımı beni çok mutlu etti" diye konuştu.


TÜFAD Denizli Şube Başkanı Bülent Fil ise, sertifika programına katılım sayısının kendilerini memnun ettiğini ifade ederek, "Bu kurs sonunda sertifika alanlar amatör takımların altyapısında ve okul takımlarında görev yapabiliyorlar. Bu anlamda Denizlililer'in sertifika programına katılımları sevindirici" dedi. Gönüllü Futbol Antrenör Sertifika Programı'nın pratik dersleri ise yarın sabah Kınıklı Belediye Stadı'nda gerçekleştirilecek.

İha
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2007 Çarşamba 02:26:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yasin çam IP: 88.246.150.xxx Tarih : 2.05.2008 15:56:05

slm.herkese ben gonullu antrenorluk kursu hakkın da bılgı almak istiyorum asker yıllarına kadar aamator olarak futbol oynadım,dizim de meniskus cıktı basit bır ameliyat ama maddi yonnden dolayı olamadım yasım 28 gonullu antrenorluk dıploması nasıl alabılırım en azından okul ,takımı calıştırmak istıyorum,cvp verırseniz sevinirım saygılarımla...